Минималан пораз рукометашица Србије у Шведској

Рукометашице Србије поражене су од Шведске са 31:30 у мечу четвртог кола Групе 3 квалификација за Европско првенство. Наредни меч наша селекција игра против Фарских Острва 30. маја.

Упркос поразу наша селекција је задржала прво место у групи јер има бољи међусобни скор са Швеђанкама. Прво место у квалификацијама Србија треба да потврди у наредна два кола у дуелима са Фарским Острвима и Македонијом.

Поново је наша селекција бољи одиграла у другом полувремену, након првог дела игре домаћин је водио са 16:13. У наставку, наше девојке су успеле да сустигну ривала, преокрену резултат и поведу са 25:23. 

У неизвесној завршници Швеђанке су успеле да у последњем нападу стигну до тријумфа голом неколико секунди пре краја сусрета.

Најефикаснија у репрезентацији Србије била је Катарина Крпеж Шлезак са 11 постигнутих голова, док су Јелена Лавко, Сања Радосављевић и Јована Стоиљковић постигле по четири, Драгана Цвијић се три пута уписала у листу стрелаца. Код Швеђанки најефикаснија је била Натали Хагман са осам голова, Данијела Густин је постигла шест, Изабел Гулден пет, а Џени Алм четири.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво