Обрадовић: Швеђанке нас студирају као да је шах

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић, пред други дуел са Швеђанкама у само четири дана у квалификацијама за Европско првенство, каже да екипа иде у Шевде да потврди прво место групе. Утакмица између селекција Шведске и Србије игра се у суботу од 16 сати.

Уколико српске рукометашице славе у Шевдеу дефинитивно ће обезбедити челну позицију у групи у којој воде са шест бодова, два више од Шведске.

"Резултат првог меча био је и више него позитиван. Са сваким окупљањем биће боље, да се упознамо још више и одлучније кренемо на гол. Морамо да искористимо још више наш тандем пивотмена, који је по мени један од најбољих на свету. Морамо корак по корак, не можемо пет унапред. Доброг расположења идемо у Шведску, показали смо да можемо и верујем да ћемо одиграти добру утакмицу и у гостима", рекао је Обрадовић, а преноси сајт РСС.

Додао је и да победа од седам разлике над Шведском, после великог преокрета у Нишу пре два дана, не сме да завара.

"Инсистирам да је спречавање контранапада изузетно битно, што смо видели у првом полувремену у Нишу, када смо примили пуно лаких голова. Не могу да нас заварају, ако у том сегменту будемо добри. Жеља, хтење, да ми то можемо, све мора да буде присутно. На позициони напад нећемо изгубити утакмицу. Швеђанке се нису снашле на нашу 6-0 одбрану у другом полувремену, сада ће је студирати као шахисти и тражити пукотину. Покушаћемо да одбрану додатно усавршимо".

Голман Србије Катарина Томашевић, јунак претходног меча са 22 одбране, жели брзо да заборави дуел из Чаира.

"Имамо лепу залиху од седам голова, која нас је приближила првом месту у групи, али је нећемо чувати. Идемо у Шведску да се надигравамо, покажемо карактер и наставимо добру серију партија од децембра са Светског првенства. Надам се да ће девојке поновити ниво одбране из Ниша, да ћемо се борити максимално, а онда ће и нама на голу бити много лакше", истиче Томашевић.

Утакмица између селекција Шведске и Србије игра се у суботу од 16 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара