Стефановић: Отказана утакмица с Косовом, обавештен председник

Донео сам одлуку да се квалификациони турнир за јуниорке у рукомету између репрезентација Србије и Косова откаже, изјавио је за Танјуг потпредседник Владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић.

Небојша Стефановић је рекао да квалификациона утакмица неће бити одржана у поподневним часовима, како је то првобитно планирано и да се консултовао са министром спорта, а да је о одлуци обавестио премијерку и председника.

"Да ли бисмо могли да организујемо да се ова утакмица одржи? Свакако. Али шта би била цена? Сукоби нашег народа и полиције због ствари у коју не верујемо, супротна нашим интересима. Зато нисмо спремни да полиција туче људе како би се одржала утакмица, која је супротна свим нашим ставовима", изјавио је Стефановић.

Јаке полицијске снаге блокирале су прилаз СЦ Ковиловo, упркос томе што је Влада забранила утакмицу између женских јуниорских селекција Србије и тзв. Косова у квалификацијама за Светско првенство.

Полиција је распоређена дуж Зрењанинског пута и на скретању код Пупиновог места. Полиција не дозвољава задржавање новинарских екипа које се враћају назад.

Утакмица је требало да се одигра данас од 16 сати, али је Влада одлучила да је забрани.

После отказивања утакмице између Србије и Косова, ЕХФ је одлучила да дисквалификује српску селекцију из даљег такмичења, док би остали мечеви на турниру требало да се одиграју по унапред одређеном плану.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара