Рукометашице Србије савладале Шведску

Рукометашице Србије савладале су Шведску са 30:23 (9:15) у мечу трећег кола квалификација за Европско првенство. После три кола, наша селекција има максималан учинак. Наредни меч наше рукометашице играју у суботу од 16.00 часова против истог противника у Шведској.

Рукометашице Србије, након преокрета у другом полувремену, стигле су до убедљивог тријумфа над Швеђанкама и трасирале пут ка Европском првенству. 

У првом делу игре, ништа није функционисало у игри наше селекције. Једина светла тачка била је голман Катарина Томашевић, која је сјаним интервенцијама спречила убедљивију предност противника.

У другом делу сусрета много боља игра наше селекције, боље смо заиграли у нападу. Предност гостију се топила, да би у 41. минуту резултат био изједначен 20:20. Рукометашице Србије наставиле су да ломе противника, а на голу је бриљирала Томашевићава и улила додатно самопоуздање рукометашицама у пољу.

До краја сусрета наше девојке су стигле до убедљивог тријумфа од седам разлике, који ће много значити за реванш у Шведској, када ће вероватно бити одлучено која ће селекција на првој позицији завршити квалификације.

Најефикаснија у нашој селекцији била је Катарина Крпеж Слезак са осам голова. Катарина Томашевић је сусрет завршила са учинком од 22 одбране.

Наредни меч ове две селекције играју у четвртом колу квалификација. Сусрет је на програму у суботу од 16.00 часова.

Ток сусрета:

19.28 – Крај сусрета. Србија – Шведска 30:23. Сјајна игра наших рукометашица у другом полувремену. Успеле су да повежу редове, преокрену резултат и стигну до убедљивог тријумфа. 

19.15 – У последњих десет минута сусрета ушло се при вођству наше селекције од 24:22.

19.05 – У 41. минуту, наша селекција стиже до изједначења – 20:20. 

18.39 – Полувреме. Србија – Шведска 9:15. Швеђанке су много боље ушле у меч. Након почетног вођства наше селекције, преузеле су контролу резултата, прешле у вођство и до краја периода нису испуштале предност. Пет минута пре краја полувремена, рукометашице Србије успеле су да приђу на 9:11. Међутим, од тог тренутка противнице постижу четири гола, наше ниједан.

18.23 – После петнаест минута игре, Шведска води са 9:4.

18.05 – Почео је меч у Нишу.

17.54 – Рукометашице Србије и Шведске су изашле на терен. Након представљања играчица и интонирања химни, очекујемо почетак меча.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво