Рукометаши Србије победили Русију

У утакмици 4. кола друге групе квалификација за првенство Европе 2010. године најбољи рукометаши Србије су у Нишу победили селекцију Русије са 35:29 (15:15).

Меч је одигран у нишкој дворани "Чаир" пред око 4.000 гледалаца, а судили су Чаба Кекеш и Пал Кекеш из Мађарске.

Србија: Којић 1, Ћурувија, Шешум 2, Никчевић 6, Вучковић, Стојановић 5, Рајковић 1, Тоскић 5, Станић, Илић 10, Бојиновић 5, Пејановић, Продановић 1, Николић 1.
Русија: Грамс, Филипов 3, Чепурин 3, Дибиров 5, Ревин, Ковалев 2, Кајнаров, Черноиванов 1, Иванов, Титов, Игропуло 6, Предибалов 5, Растворцев 4, Камањин.

Србија је након 22 године успела да савлада великог ривала и једну од најтрофејнијих рукометних нација. Значајан успех је изборен после велике борбе, а победник је решен почетком другог полувремена када су наши рукометаши заиграли фуриозно и резултатски се "одлепили".

Након првог дела, који је завршен нерешено 15:15, изабраници селектора Јовице Цветковића су заиграли одбрану 3-2-1 за коју гостујућа селекција није нашла прави одговор. Српски државни тим је, када се све сабере, имао више расположених играча и разноврснију игру у нападу, па не чуди што је на крају тријумфовао са чак шест голова разлике.

Најбољи појединац сусрета био је Момир Илић који је постигао чак 10 голова.

Код Руса, којима очигледно предстоји дуг и озбиљан рад ка повратку на старе стазе славе, посебно се истакао искусни Константин Игропуло са шест погодака.

Вреди истаћи и да је бројна нишка публика здушно бодрила наш државни тим, а по завршетку утакмице аплаузе су добили и руски рукометашки.

Селектор Цветковић је после меча био веома задовољан оствареним. "Настојали смо да одиграмо целу утакмицу у истом темпу и да нам одбрана делује чврсто. Успели смо и ја сам презадовољан оним што су играчи пружили на терену. Ове момке треба подржати, у тиму је сјајна атмосфера, и ја верујем да нам тек предстоје значајни резултати", рекао је Цветковић.

Селектор Русије Николај Чигајов оценио је да се његови пулени нису добро снашли у другом полувремену и да је то узрок пораза.  "Други део меча одиграли смо јако недисциплиновано и са пуно промашаја. Таквом игром нисмо успели да будемо достојан ривал Србији", закључио је Чигајов.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво