Шпанија је првак Европе

Рукометаши Шпаније нови су шампиони Старог континента, пошто су у финалу Европског првенства у Загребу савладали Шведску, резултатом 29:23.

Шведска је у првом полувремену финалног меча била нешто бољи ривал, што говори и резултат на одмору - 14:12.

Међутим, Шпанци су заиграли знатно боље у наставку, и већ у првим минутима преокренули резултат, после серије од 4:0, а потом и 7:1.

Швеђани нису успевали да се "подигну", па су Шпанци лако задржали предност и на крају подигли трофеј намењен најбољој екипи Европе.

Шпанија је тако освојила први трофеј европског првака, из петог покушаја.

Шпанци су претходно изгубили четири финала, укључујући и последње пре две године у Пољској од Немачке, али су сада коначно на трону, пре свега захваљујући сјајном Арпаду Штербику који је у другом полувремену имао осам одбрана.

У нападу су се истакли Феран Соле и Давид Балагуер са по пет голова. Код Швеђана Јеспер Нилсен постигао је пет погодака.

Бронзану медаљу освојила је Француска, која је у мечу за треће место савладала Данску 32:29 (17:14).

Селекција Србије у коначном поретку заузела је 12. место.

Пре финала је изабран и најбољи тим првенства, а у њему су: Венсан Жерар (Француска), Феран Соле (Француска), Мануел Штрлек (Хрватска), Микел Хансен (Данска), Сандер Сагосен (Норвешка), Алекс Душебајев (Шпанија), Јеспер Нилсен (Шведска).

Најкориснији играч турнира је Швеђанин Готфридсон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво