Читај ми!

Цветковић: Потребан нам је системски рад, већ каснимо

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је да је Белорусија у предности уочи опроштајног меча на првенству Европе, али и поручио да је под хитно потребно променити ситуацију у српском рукомету и радити на стварању система.

"Морамо да радимо на стварању система, да кроз пет-шест година имамо генерацију која ће изнедрити играче за национални тим. Сада то немамо и сналазимо се како знамо и умемо са овим играчима које имамо. Током првенства остали смо без Вујина, Марковића, а сада и Јовановића. Оно што смо урадили треба да буде нешто према чему можемо да се управљамо када је у питању будућност. Морамо да наставимо да радимо, одмах, од сутра, да имамо тренажни центар, да радимо са најталентованијим момцима у земљи. Немамо времена, требало је јуче да почнемо да радимо", изјавио је Цветковић за сајт РСС.

Србија од исхода последње утакмице може да у коначном редоследу буде пласирана од деветог до 12. места.

"Играли смо против Белоруса у квалификацијама, изгубили смо под специфичним околностима у Нишу, али исто тако треба рећи и то да смо играли нерешено на њиховом терену, што је велики успех с обзиром на то да смо играли са измењеном поставом и млађим играчима. Белоруси увек играју мотивисано на великим такмичењима, имају екипу на окупу дуго и студиозан рад. Постепено иду ка врху и знају да до њега могу да стигну само ако реално размишљају", истакао је Цветковић.

Повређеног младог левог бека Милана Јовановића замениће лево крило Вања Илић.

Утакмица између рукометаша Србије и Белорусије игра се у среду од 16 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво