Читај ми!

Цветковић: Рекао сам истину која не сме да се каже

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић додатно је појаснио изјаву да "очекује подршку од браће Хрвата" и поручио да је причао само истину коју многи не смеју да изговоре.

Цветковић је изјавио да "очекује подршку од браће Хрвата" што је наишло на различите реакције.

"Видим да је моја изјава изазвала бурне реакције на свим странама, али знам шта сам рекао без трунке кајања. Што кажем то и мислим. Жвели смо 40 година као браћа, помешане крви, заједничких слава, Божића и Бајрама, било нам је лепо. Изрекао сам истину која не сме да се каже", објаснио је Цветковић.

Према његовим речима догађаје из прошлости не треба заборавити, али треба праштати због лепше будућности.

"Хоћемо ли ћутати и показати да смо мртви, само тога нисмо свесни, чекамо да нам јаве? Хоћемо ли нашој деци наредних 40 година оставити погроме, олује, клање или пак показати да постојимо дајући им делић нашег срећног детињства када нисмо знали за разлике међу људима? Хоћемо ли их оставити у гетима малих државица или отворити ширину наше прошлости када су нам сви путеви у свету били отворени? Да ли ћемо се задовољавати што овакви мали, ништавни, слепи, представљамо клозет Европе? Не, не би требало заборављати, али треба праштати због будућности која за нашу децу на овим просторима зависи само од наше свести".

Додао је и да га "не занима политика која нас дели".

"Баш ме брига за све 'великосрбе', 'великохрвате', 'великобошњаке' и 'великоалбанце', који нашој и својој деци копају гробове", закључио је селектор "орлова".

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 17. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво