Читај ми!

Хрвати: Срби, вратите услугу и помозите да уђемо у полуфинале

Хрватски медији су позвали српске рукометаше да "врате услугу" репрезентацији Хрватске и помогну јој да избори полуфинале Европског првенства тако што ће изненадити Француску и Норвешку у другој фази. Репрезентативци Србије се у четвртак састају са селекцијом Норвешке, а у понедељак играју против Француске.

Најчитанији хрватски портал Индекс бави се калкулацијама око проласка у полуфинале и износи најједноставнију рачуницу, по којој им пролаз сигурно омогућавају три победе, али са пет разлике над Французима са којима имају изразито негативан биланс последњих година.

Шведска и Француска су пренеле по четири бода, два више од домаћина, који је са четири разлике изгубио од Скандинаваца и зато му је потребан тријумф над светским шампионом у Загребу.

"Хрватској источне комшије могу помоћи и погурати је према полуфиналу. Шта преостаје Хрватској? Осим надања да Швеђани добију све три утакмице друге фазе и тако више не буду у кругу са Хрватском, мора се навијати за Србију, односно надати се да откину барем бод Французима и Норвежанима", пише се у анализи Индекса.

Даље се наводи да би "Србија на тај начин вратила услугу Хрватској, јер да екипа Лина Червара није изгубила од Шведске у Сплиту, Србија не би изборила пласман у други круг Европског првенства".

"Комбинацијом победе над Исландом и поразом Хрватске од Шведске, уместо кући, Србија је из Сплита отишла у Загреб. Червар и друштво ће навијати за Србију против Норвешке и у понедељак против Француске", закључује се.

Србија у Загреб није пренела нити један бод и за полуфинале потребно је да, као и Шведска, победи све три утакмице, а Хрватска изгуби све три, односно Француска две утакмице.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво