Словенци одлучили да играју и победили, познати сви учесници друге фазе

Репрезентација Словеније савладала је Црну Гору са 28:19 и пласирала се у наредну фазу такмичења на Европском првенству у Хватској, у коју преноси бод из дуела са првопласираном Македонијом која у новој групи има три бода. Немци преносе два бода. У групи Д Шпанија, Данска и Чешка иду даље, све три екипе са по два бода.

Словенци су сав бес искалили на Цногорцима. Противник је био равноправан ривал само у првом полувремену које су Словенци решили у своју корист резултатом 14:13. У наставку на терену је била само једна екипа.

Изабраници селектора Веселина Вујовића су до врха напунили мрежу Црне Горе, која је у наставку постигла шест голова, а примила 14.

Најефикаснији у победничком тиму био је Маргуч са шест голова, Бежјак је постигао пет, а Благотнишек четири. Код Црногораца најефикаснији био је Севаљевић са шест, док је Липовина постигао четири.

Македонија је играла нерешено са Немачком 25:25 у последњем колу групе Ц. Актелни шампион Европе није успео да савлада Македонију, која је на полувремну водила са 12:11, а у наставку сусрета углавном јурила предност Немаца. Ипак, два минута пред крај Македоци изједначују на 25:25, што се испоставило као коначан резултат меча.

Голман Македонаца Ристовски проглашен је за најбољег играча сусрета, а најефикацнији у тиму  били су Лазаров и Манасков са по пет постигнутих голова. Код Немаца Вајнхолд је био најбољи стрелац са осам голова.

У првом мечу последњег кола Групе Д, Чеси су надиграли Мађаре са 33:27 и придружили се Данској и Шпанији у другој фази такмичења.

Данска је савладала Шпанију са 25:22 и тако освојила два важна бода која преноси у другу фазу такмичења.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво