Читај ми!

Цветковић: Верујем у овај тим, заслужено смо у Загребу

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић истакао је да је његов тим заслужено дошао до друге фазе Европског првенства у Загребу, али да, упркос томе што није пренела ниједан бод из Сплита, има велику жељу да победи Норвешку, Француску и Белорусију. Српски рукометаши против Норвешке сута отварају други круг ЕП од 18.15 у загребачкој Арени, следећег понедељка се састају са Француском, а у среду са Белорусијом.

Србија је први пут још од 2012. године, када је била "сребрна" у Београду, изборила место у другом кругу континенталног такмичења захваљујући јучерашњем тријумфу над Исландом 29:26 и пре свега Шведске над Хрватском 35:31.

"Дошли смо до Загреба, још се нису слегли сви утисци. Идемо да побеђујемо. Заслужено смо дошли до друге фазе, дали све од себе, а погледала нас је и срећа. Вероватно је разлог и то максимално давање. Сада смо неоптерецени, али жељни да направимо још нешто добро", рекао је Цветковић, а преноси сајт РСС.

Први ривал "орловима" у Загребу биће Норвешка за коју Цветковић има само похвале.

"Знамо да нас чекају светски вицешампиони и шампиони. Свесни смо њихове снаге, али тражићемо могућност да направимо корак више у односу на све ово. Пробаћемо да нађемо начин да победимо и те ривале, зашто да не?".

Селектора радује што је млади Милан Јовановић, стрелац три гола против Исланда, показао квалитет, али да није хтео да му се догоди иста ситуација као њему када је био играч.

"У последњем тајм-ауту (против Исланда прим. аут) правио сам акцију за Јовановића, али сам одустао у последњи час, сетивши се мог искуства са Олимпијских Игара у Москви. Био сам у његовим годинама, када су ме старији играчи гурнули у нешто за шта нисам био припремљен. Дали су ми да шутнем два седмерца против СССР у борби за финале и промашио сам. Ти моменти ме и даље прогањају, остали су траума у мом животу. Понекад се и сада будим са тим моментима. Нисам хтео да Милан, који је без грешке одиграо, дође у ситуацију да проживи оно што проживљавам читав живот. У тим моментима било ми је битније да њега сачувам, него да добијем утакмицу на тај начин".

Нагласио је да стоји изнад сваког играча Србије на првенству и истакао да су се сви борили.

"То је спорт, греши се, игра добро... Пред нама је сада велико искуство и изазов, постоји жеља да додамо још нешто до краја такмичења. Верујем у овај тим", закључио је Цветковић.

Српски рукометаши против Норвешке сута отварају други круг ЕП од 18.15 у загребачкој Арени, следећег понедељка се састају са Француском, а у среду са Белорусијом.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво