Србија савладала Исланд и изборила пласман у наредну фазу такмичења

Србија – Исланд 29:26 (12:12). Рукометаши Србије савладали су Исланд у трећем колу Групе А, али са недовољном разликом да директно прођу у наредну рунду такмичења. Ипак, у другом мечу у групи, Шведска је савладала Хрватску са 35:31 и "погурала" Србију у даље такмичење, где ће противници бити Француска, Норвешка и Белорусија.

Рукометаши Србије савладали су Исланд са 29:26, у мечу последњег кола Групе А на Европском првенству у Хрватској и, после пораза Хрватске од Шведске, пласирали се у наредну фазу такмичења.

Могли су изабраници Јовице Цветковића и сами да реше своју судбину, имали су напад за победу од четири гола разлике, која би им гарантовала пласман међу 12 најбољих екипа, али је голман Исланда Гудмундсон одбранио ударац српских рукометаша.

Србија је добро почела меч, имала предност, али се на полувреме отишло са нерешеним резултатом 12:12.

У наставку је Исланд заиграо много боље, у једном тренутку стигао и до четири гола предности, али је Србија у последњих десет минута ушла са нерешеним резултатом.

Шешум је био одличан у нападу, док је на голу Цупара улио сигурност српским рукометашима, па су "орлови" преузели вођство, али нису имали снаге за потпуни преокрет.

На крају се испоставило да је победа од три гола била сасвим довољна, пошто је Шведска направила велико изненађење и савладала Хрватску. 

Србија иде у нову групу, у којој ће кренути без бодова, а ривали ће бити Француска, Норвешка и Белорусија.

Овако је протекао меч у Сплиту: 

19.46 – Србија је савладала Исланд са 29:26 и пролаз даље сада зависи од утакмице Хрватска – Шведска. 

19.31 – У последњих десет минута сусрета, након доста доброг периода игре Србије, два тима улазе поравната (23:23).

19.20 – У првој трећини наставка, захваљујући пре свега контраритму у нападу, Србија заостаје за противником кога мора да победи са четири разлике. У 40. минуту било је 16:19. 

18.53 – Полувреме, Србија – Исланд 12:12.

Могли су "орлови" на полувреме са два гола предности, али Исланђани из контранапада постижу гол за изједначење. И даље су српски рукометаши у игри, али је потребно да у наставку не промашују зицере и одиграју нешто чвршћу одбрану. 

18.38 – Нешто слабији период игре "орлова", па Исланд прелази у вођство – 9:8.

Густафсон брани све боље и све теже је српским играчима да постигну погодак. Зеленовић је постигао три поготка, али и даље недостају контранапади и игра преко крила. 

18.26 – Десет минута игре, Србија води са 7:5.

Много боља игра "орлова" него у претходна два меча, а томе је допринео и Стефан Вујић, који игра свој први меч на шампионату. 

18.15 – Почела је утакмица у Сплиту, први напад за Исланд.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво