Цветковић: Не предајемо се унапред

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић нагласио је да његова екипа није дошла у Сплит да се унапред преда у мечу против Хрватске на старту Европског првенства и да наду у победу нико не може да одузме.

Утакмица А групе Европског првенства између Хрватске и Србије игра се сутра од 20.30 сати у Сплиту.

"Једва чекамо да почне турнир, завршили смо припреме и покушавамо да се одржимо на ногама поред свега што нас је задесило. Улазимо спремни и жељни да направимо што бољи резултат, нисмо дошли да се предамо, већ надмећемо. Хрватска је домаћин, изванредна репрезентација и има предност. Наћи ћемо начин да парирамо, ако смо могли Пољској и Румунији, можемо и њима", рекао је Цветковић у Сплиту, после последњег тренинга уочи меча.

Према његовим речима, "орлови" морају да буду смирени у распродатој Спаладијум арени.

"Можда постоји притисак ако га ја створим. Покушаћемо да урадимо наше, да се спремимо, такмичимо и одиграмо добро, а ако је могуће и да победимо. Не може нико да нам забрани наду", казао је селектор.

Он је навео да је лично пресекао и донео одлуку да изостави искусног пивотмена Растка Стојковића, који је упркос повреди желео да игра на сопствену одговорност.

"Стојковић је хтео да игра, али има повреду колена која није безазлена. Када је дошао и играо схватио сам да сам у ситуацији у којој никад нисам био, увек здравље стављам испред резултата. На моју савест нисам могао да прихватим да Растко у тим годинама доживи тежу повреду и угрози каријеру и породицу. Такав ризик као човек не могу да прихватим", истакао је Цветковић.

Десни бек Марко Вујин сматра да дуел против Хрватске ништа не одлучује.

"Меч није пресудан, али је специјалан за оба тима, даћемо максимум. Европско првенство је опасно, нема калкулисања и у том духу ћемо играти. Нисмо репрезентација која може било кога да добије ако не уђе са 100 одсто", казао је Вујин.

Он је подсетио да, иако је прошло шест година, Србија освојила континентално сребро баш преко Хрватске победом у полуфиналу.

"Тешко је рећи шта је за нас успех, иако смо дошли са великим очекивањима из разлога да смо 2012. године освојили сребро. Тада смо пред 23.000 гледалаца били бољи од Хрватске. Лепо је то доживети, а после тога су се десиле лошије ствари, везане ван терена. Ако бисмо прошли у други круг са неким бодом био бих задовољан", закључио је Вујин.

У самом граду не можете стећи утисак да сутра почиње европска рукометна фешта и то утакмицом два велика ривала.

Извештачи Танјуга из Сплита јављају да се у самом граду не може стећи утисак да сутра почиње Европско првенство.

На сплитској риви и другим местима у граду нема гужве, нити се могу приметити навијачи, али је лако претпоставити да ће сутра бити потпуно дугачија ситуација, посебно увече пред почетак "балканског класика".

Да нема јавних реклама које најављују шампионат, не би се стекао утисак да се у Сплиту сутра отвара значајно рукометно такмичење.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво