Вујић: Очекујем увреде, али навијачи не могу на терен

Српски рукометни репрезентативац Стефан Вујић признао је да не очекује леп пријем публике у Сплиту, посебно што је био бивши репрезентативац Хрватске, али да се неће обазирати на дешавања са трибина, већ само како да помогне екипи да оствари победу на старту Европског првенства.

Рођени Ријечанин каријеру је почео у Поречу, играо је за Загреб, као и за млађе селекције Хрватске, а са А тимом освојио је сребрну медаљу на Медитеранским играма 2013, пре него што је у новембру одлучио да обуче дрес Србије и добије прилику да дебитује баш против Хрватске у Сплиту.

"Вероватно ће бити увреда са трибина, увек се нађе неки "паметан"... Не замарам се тим стварима, сигуран сам да нико неће улетети на терен да нас бије. Чуо сам и да ће обезбеђење бити велико, а ако и дође до неког инцидента направиће сами себи зло. Надам се да ће све најбоље проћи", рекао је Вујић Танјугу у најави континенталног шампионата.

Бек румунске Стеауе сматра да би лоше било по изабранике Јовице Цветковића да гледају трибине.

"Не занимају ме трибине, само моја екипа и да што боље изгледамо. У супротном би ме омело, не само мене, већ и цео тим. Нећемо да дозволимо да спољне ствари утичу на нас", рекао је Вујић и додао да се чуо са некадашњим саиграчима после одлуке да наступи за "орлове".

"У шали је било неких прозивки, другарски и без зле крви. Пожелели су ми пуно среће, здравља и успеха, осим у сусрету са Хрватском", уз осмех прича 26-годишњи рукометаш.

Пред дуел са Хрватском у крцатој Спаладијум арени Вујић истиче да је предност Србије то што домаћин има велики притисак.

"Хрватска је добро знани противник, на њима је притисак јер имају императив резултата откад су добили домаћинство турнира. Тензије и стрес им расту, много су уложили у свим аспектима у организацији... Имају огроман притисак и то може да буде наш велики плус".

Међутим, Вујић нема намеру да прети Хрватској с обзиром да је велики фаворит, вероватно и главни на целом шампионату.

"Идемо од утакмице до утакмкице. Не желим велике речи да користим, то би било бахато са моје стране и свих нас. Морамо да будемо скромни, понизни и само тако можемо да урадимо нешто велико, уз заједништво и тимски дух. Надам се да ће испасти онако како жели наша јавност".

Вујића не забрињава пораз у пријатељској утакмици од Македоније (32:29) на испраћају из Београда.

"Добро да је сада дошао пораз, него касније када је битно. Ипак, сваки пораз боли, да ли у пријатељском или такмичарском мечу, дуел са Македонцима био је да видимо у ком смеру ћемо ићи. Нисмо били довољно агресивни, фокусирани и сконцентрисани, а мало је и умор учинио своје, као и повреде", закључио је Вујић.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара у А групи ЕП у којој су још Шведска и Исланд.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво