Читај ми!

РСС: Ненадић и Радовићева најбољи у 2017. години

Рукометаш Фухсе из Берлина Петар Ненадић и Ана Радовић из Медицинара проглашени су за најбоље у 2017. години у традиционалном избору Рукометног савеза Србије и листа Спортски журнал.

Гласовима тренера и капитена мушких и женских клубова Суперлиге, Ненадић је другу годину заредом лауреат са седам бодова, једним више од Младена Крсманчића и три од Момира Илића.

Радовићева је убедљиво добила награду са 11 поена, чак осам више од другопласиране Катарине Крпеж-Шлезак.

За најбољег тренера изабран је Ненад Перуничић из Црвене звезде, освајач националног купа и Суперкупа.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић изјавио је да је 2017. година била тешка и турбулентна за српски рукомет, али да је направљен помак и да у наредној очекује још боље резултате, већ од Европског првенства за сениоре у Хрватској.

"Дуги низ обележавамо дан када је основан Савез. Година је била тешка, турбулентна у сваком погледу, али направили смо помак. Пласмани на такмичења сениора, сениорки и млађих категорија, али хоћемо да идемо напред и будемо још бољи. Желимо успех у Хрватској и додатни напредак", рекао је Ђурковић у просторијама РСС на традиционалном "Дану рукомета".

Он је навео да ће држава наставити да улаже у рукомет као до сада.

"Уз подршку државе, односно омладине и спорта и Олимпијског комитета Србије, можемо доста да урадимо. Пред нама је, уверен сам, успешна година."

Према његовим речима, велика ствар је то што ће следеће година бити отворен тренажни центар РСС и дворана у Мионици.

"РСС ће заокружити причу, направити целину и добити дворану за тренинге и играње међународних утакмица. Сви заједно уједињени можемо много да урадимо за српски рукомет у следећој години."

Традиционалном "Дану рукомета" присуствовали су представници ОКС са представником Божидаром Маљковићем на челу, који је добио специјалну плакету РСС, као и представници Ауто-мото савеза Србије, такође лауерати. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво