Рукометаши темпирају форму пред старт ЕП

Репрезентација Србије започела је припреме за наступајуће Европско првенство у Хрватској, првим тренингом у Ковилову, отвореног типа, коме су присуствовале многобројне новинарске екипе. Први меч на ЕП Србија игра против Хрватске у Сплиту 12. јануара.

Селектор Јовица Цветковић овако је прокоментарисао почетак припрема и суочавање са тешкоћама.

"Драго ми је што видим новинаре у оволиком броју. Одлично, велико је интересовање. То може много да значи играчима", рекао је селектор.

Потом се Цветковић осврнуо и на лоше ствари првог дана припрема – отказе и повреде.
"То је оно непријатно што увек можемо да очекујемо у оваквим ситуацијама. Искрено сам се надао да ће тога бити што мање, али десило се. Отказали су Страхиња Милић и Илија Абутовић, док Растко Стојковић иде на операцију колена. Имамо проблем са Бојаном Бељанским, који је ту, али мора да се лечи. Напукао му је мишић. Чекамо ту још пар играча. Момир Рнић је сломио ногу и не иде на ЕП. Жао ми је. Добро је играо на последњој акцији и један је од оних играча на које сам озбиљно рачунао", додао је селектор.

Од 28 играча са првобитног списка, практично је остало 24, а до 30. децембра, стручни штаб неће моћи да рачуна на играче који наступају у немачкој Бундеслиги – Петра Ненадића, Жарка Шешума, Немању Зеленовића и Богдана Радивојевића, а ту је и Драшко Ненадић.

"Бундеслигаши нам долазе пред Нову годину. Једва смо сакупили састав да одемо на турнир у Швајцарској, али шта је – ту је. Имаћемо та два тренинга пред пуштање играча за дочек. Настављамо одмах првог јануара са радом. Имамо та четири дана и то је то. Петог је меч са Македонцима, а онда смањујемо интензитет, иде Божић и полазак на пут за Словенију осмог јануара", рекао је Цветковић.

Међутим, Јовица Цветковић је нагласио да упркос овим проблемима са којима се репрезентација суочава, амбиције остају исте.

"Спремамо се као да смо комплетни, са истим амбицијама. То је то", кратак је био Цветковић.
Европско првенство почиње у Сплиту 12. јануара утакмицом са домаћином Хрватском.

"Орлови" ће одиграти шест утакмица до поласка на ЕП.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво