Штрлек: Србија незгодна, биће прави дерби у Сплиту

Хрватски рукометаш Мануел Штрлек каже да веома цени репрезентацију Србије и да ће бити прави дерби у Сплиту на старту Европског првенства. Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара у сплитској Спаладијум арени.

Рукометаши Хрватске и Србије састају се на старту Европског првенства које ће се одржати у Хрватској.

"Срби су квалитетни и незгодни, могу свима да помрсе рачуне. Морамо да будемо спремни, не смемо "изгоримо" јер је победа на старту најбитнија за главу. Само да нас не понесе у контра смеру, да нађемо оптималну "брзину". Идемо на два бода као и у свакој другој утакмици, отварања су тешка. Утамица против Србије је за мене као и свака друга, свеједно ми је да ли је противник Србија, Шведска или Исланд", изјавио је Штрлек за Јутарњи лист.

Одлично лево крило пољског Кјелцеа, саиграч српског репрезентативца Дарка Ђукића, очекује сва три тешка дуела у А групи са Србијом, Шведском и Исландом.

"Сви мечеви биће тешки, са Србијом су увек дербији, Швеђани су све бољи, брзи су и експлозивни. Имали су несрећу што су на прошлом Светском првенству ишли на Француску, а играли су можда најлепши рукомет. Исланд има врхунске појединце и јаку екипу".

Он није могао да означи фаворита за титулу првака Европе.

"Пуно је фактора, ту су поред нас Французи, Немци, Шпанци, сви Скандинавци. Балканске селекције су незгодне, све ће играти као на домаћем терену. Рукомет је данас јако изједначен", закључио је Штрлек.

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара у сплитској Спаладијум арени.

број коментара 1 пошаљи коментар
(петак, 29. дец 2017, 11:46)
Неуспела мисија! [нерегистровани]

Оно што су за нас у фудбалу Немци,

то су Хрвати у рукомету!