Цветковић: У Сплиту као кући, биће југословенска атмосфера

Селектор рукометне репрезентације Србије Јовица Цветковић изјавио је да не очекује инциденте, већ праву атмосферу на мечу против Хрватске у Сплиту на старту Европског првенства.

"Очекујем југословенску атмосферу, не кажем то тек тако. Играмо на простору бивше Југославије, а ту се осећам као домаћи, као код куће", рекао је Цветковић за Јутарњи лист.

Он је додао да његова екипа има највише амбиције на шампионату у Хрватској, иако је у фаворите убрајао домаћу селекцију, Француску, Немачку и Данску.

"Нисам алиби селектор. Моје амбиције су увек највеће", поручио је он.

Према његовим речима разлог изостанка медаља после 2012. године види у одсуству система рада у свим категоријама.

"Нестручни кадрови неизбежно стварају такву слику. У перспективи успоставићемо систем рада који ће контролисати и спроводити способни тренери да кроз тренажни процес стварају играче за модерни рукомет".

Утакмица између Хрватске и Србије игра се 12. јануара следеће године, а у А групи су још Исланд и Шведска.

број коментара 2 пошаљи коментар
(петак, 22. дец 2017, 10:25)
глас разума [нерегистровани]

Колико нам треба да научимо неке ствари?

Волео бих да је све тако како то види селектор Цветковић, али бојим се да реалност неће дозволити да се појави никаква југословенска атмосфера у Сплиту. биће добро ако све заиста буде прошло без инцидената, и то овде мислим првенствено на физичке инциденте... јер да ћемо чути оно већ уобичајено скандирање "Убиј, убиј Србина" у то ни најмање не сумњам. Лепо је од селектора што се нада доброј атмосфери, али ипак нека буде спреман и на оне мање пријатне ствари, јер тешко да ће то изостати... ваљда смо до сада упознали каква су нам бивша браћа!?

(четвртак, 21. дец 2017, 17:52)
Joco [нерегистровани]

YU

Hrvatima samo nespominjite Jugoslaviju i jugoslovenstvo.