Обрадовић после Холандије: Показале су да припадају врху

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић честитао је својим играчицама на сјајној партији против Холандије, која није крунисана победом.

"За пуно задовољство само је победа разлог. Имамо недостатак заједничких тренинга, односно, неопорављених играчица и повреда које су нас пратиле до ове утакмице. Честитам девојкама из све снаге. Против Немица смо приказали добру и агресивну одбрану са слабијим нападом, а данас са много бољим нападом и мало тањом одбраном. То је последица две тешке утакмице у 24 сата. Не желим да кукам због тога. Имамо дан паузе да се припремимо за Кореју баш онако како треба", рекао је Обрадовић.

Репрезентација Србије одиграла је нерешено против Холандије 27:27 (15:15) у утакмици 4. кола Д групе првенства света у Немачкој.

Српкиње су већи део меча имале предност, у финишу су ушле са "плус три", али су Холанђанке пет секунди пре краја стигле до изједначења и бода. На крају, Драгана Цвијић је исто као и јуче против Немачке погодила мрежу ривалки у последњем секунду, али судије нису признале погодак због корака.

"Девојке су показале квалитет, и оне које су играле данас, и оне које су биле јуче део прве поставе. Када се то искомплетира, када дођемо до тога да распоредимо минутажу биће још боље. Видели сте Марину Дмитровић, добро је познајем, правила је разлику данас, као и Чолић, а Лавко јуче. Не желим превише да истичем појединце. Из дана у дан се појављују неки врхунски играчи у датом моменту. Велике утакмице рађају велике играче", похвалио је селектор своје играчице.

Србија тренутно има шест бодова, а у последњем колу, у петак од 20.30 сати, играће против Јужне Кореје. 

 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво