Реми Србије и Холандије, мајсторије Чолићеве на голу

Србија – Холандија 27:27. Рукометашице Србије, мада су у последњим секундама меча испустиле победу над фаворизованим противницама, освојиле су важан бод у борби за што бољи пласман у групи Д на Светском првенству. Наредни меч Србија игра против Кореје у петак од 20.30. Директан пренос је на програмима РТС-а и преко лајв стриминга на нашем порталу.

Сјајан меч, велика борба до последњег момента. Српске рукометашице испустиле победу, иако су у финиш меча ушле са два гола предности; противнице су успеле да у последњим секундама изједначе и "извуку" бод. Маестрална на голу била је Марија Чолић.

Велика борба од самог старта меча. Српкиње успевају да реализују своје шансе и поведу. Противнице су контрама и захваљујући брзом центру задавале велике проблеме нашој одбрани. Први пивот Драгана Цвијић брзо је због два искључења прекомандована само у напад. На Андреи Лекић је видљив недостатак мечева, па тешко користи гол шансе, али, како је време одмицало, деловала је сигурније. Сјајна у нападу је Марина Дмитровић, која је у првом делу игре имала стопостотан учинак. Додатну сигурност нашој одбрани доносила је Марија Чолић на голу са неколико сјајних одбрана.

Холанђанке су у финишу полувремена имале два гола разлике, али наше девојке су успеле да стигну предност противница, чак су имале и напад за вођство, али нису успеле да га реализују, па је резултат после првог дела 15:15.

"Рововска" борба је настављена и у другом полувремену. Прво су Холанђанке имале минималну предност, а наше успевале да стигну до изједначења. При резултату 21:21, рукометашице Србије успевају да постигну три гола, а одлична Чолићева је "закључала" мрежу – 24:21, иако су противнице у два наврата имале играчицу више на терену. Одговорност у нападу преузела је Катарина Крпеж Слезак. 

Изабранице селектора Обрадовића успевају да контролишу резултат и у финиш сусрета уђу са два гола предности – 27:25. Ипак, Холанђанке у последњим секундама меча успевају да изједначе и изборе се за бод.

Ток меча:

16.55 Крај меча. Србија – Холандија 27:27.

16.42 – После 50 минута игре, Србија води са 24:21. У наредних десет минута наше успевају да постигну три гола и одбране свој гол и тако стекну предност.

16.31 – После 40 минута игре, резултат је нерешен 21:21. Настављена је велика борба и у другом полувремену. Противнице константно имају гол предности, а наше успевају да изједначе.

16.20 – Почело је друго полувреме...

16.03 – Полувреме, Србија – Холандија 15:15. Сада су противнице стигле до два гола предности. Наше успевају да држе прикључак и у финишу полувремена да изједначе. Наше су имале и напад за вођство, али нису успеле да поведу. 

15.53 – После 20 минута игре, Србија – Холандија 11:11. Рукометашице Србије успевају да поведу са два разлике. Чувају ту разлику, али неколико грешака и Холанђанке поново стижу до изједначења. Сјајна на нашем голу је Чолићева, а у нападу непогрешива Дмитровићева.

15.42 – После десет минута игре, резултат је нерешен 5:5. Наше су одлично ушле у меч, повеле, међутим, Холанђанке успевају да преокрену на 4:3. Настављена је резултатска неизвесност у игри гол за гол. 

15.30 – Почео је меч ...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво