Селектор Обрадовић: Немачка ривал по мери

Селекција Србије у уторак игра против домаћина Немачке меч трећег кола Групе Д на Светском првенству. Селектор наше репрезентације Љубомир Обрадовић изјавио је да је противник ривал по мери и да очекује тежак меч. Сусрет почиње у 18.00 часова. Директан пренос је на нашем Другом програму и преко лајв стриминга на порталу РТС-а.

Селектор Љубомир Обрадовић анализирао је урађено у прва два дуела СП 2017 са Кином и Камеруном, те најавио дуел са Немачком.

"Имамо добар улаз у Првенство. Завршили смо прве две утакмице позитивно и настављамо даље. Битно је да нема повреда, да су девојке спремне за оно што нас очекује. Чека нас тешка утакмица са Немицама, а онда још тежа са Холанђанкама, за коју нећемо имати ни 24 сата да се спремимо. Меч са Немицама је важан из много разлога. После победе Кореје над Холандијом и пораза од Немачке, поставља се питање и првог места у групи. Имамо право на оптимизам, али не могу да кажем да ћемо победити у оба дуела. Девојке су сконцентрисане, желе и хоће да пружимо максимум у наредним утакмицама. За ово СП нам је било потребно више квалитетних утакмица. Имали смо Италију, Фарска Острва и Македонију. То није наш ниво. Наш ниво је овај сутрашњи, видећемо како ћемо се супроставити. Јако је битан однос према игри, наравно и резултат", рекао је Обрадовић.

Селектор је са остатком стручног штаба гледао победу Немица над Корејом 23:18 са трибина Арене Лајпциг...

"Имају добру, стамену одбрану. Корејанке су повеле са три гола, Немице нису реаговале, држале су ритам, нису пале. Имају доста добрих решења у нападу. На нама је да све то осујетимо, да се припремимо на најбољи начин. Да парирамо тим нападима, да нађемо повољне ситуације у нашем нападу", додао је селектор.

За мечеве са Кином и Камеруном, 15 играчица је добило шансу. Остала је само Андреа Лекић, која се недавно опоравила од повреде рамена...

"Светско првенство је доста захтевно у смислу играња. Све девојке су заслужне, не желим да им закинем ни минут, ни секунд, да буду на терену. Све морају бити у тонусу, у тензији, да држе ритам када добију шансу, да се то не осети ни на који начин. Нисмо хтели да ризикујемо са Андреом из много разлога. Надам се да ће бити спремна и помоћи максимално, колико може у наредним утакмицама", закључио је Обрадовић.

Женска репрезентација Немачке чека на медаљу са великих такмичења пуних 10 година. Последњу су Немице освојиле на Светском првенству у Француској 2007. године - бронзану. На последњем Европском првенству одржаном у Шведској, тим Михаела Биглера заузео је шесто место у коначном пласману.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво