Цветковићеви изабраници за Аустрију

Селектор рукометне репрезентације Србије објавио је списак играча за ЕХФ недељу и двомеч против Аустрије, који ће бити генерална проба уочи шампионата Европе у Хрватској.

Србија ће играти против Аустрије 26. октобра у Тулну и два дана касније у Зудштаду.

"У ходу смо многе ствари решавали за које је реално потребно време. Сагледавајући резултате које смо направили и оно што су захтеви националног тима када је у питању Европско првенство у Хрватској, с обзиром да имамо изузетно тежак распоред, мораћемо што боље да искористимо време које имамо на располагању. Постоји неопходност за играчима у оба правца. Нема времена за две-три измене у сваком нападу, ко то ради, неминовно губи. Хоћу 16 играча оспособљених да играју напад-одбрану", изјавио је Цветковић на конференцији за медије у просторијама РСС.

На његовом списку налазе се 22 играча:

Голмани: Страхиња Милић, Владимир Цупара, Тибор Иванишевић, Дејан Милосављев.

Лева крила: Добривоје Марковић, Немања Илић.

Десна крила: Богдан Радивојевић, Дарко Ђукић.

Десни бекови: Марко Вујин, Немања Зеленовић, Никола Црноглавац.

Средњи бекови: Петар Ненадић, Жарко Шешум, Петар Ђорђић, Момир Рнић, Немања Обрадовић, Дарко Стевановић, Немања Младеновић, Стефан Ћрић.

Пивотмени: Растко Стојковић, Мијаило Марсенић, Бојан Бељански.

Европски шампионат у Хрватској одржава се од 12. до 28. јануара наредне године, а Србије ће играти у Сплиту, у групи са домаћином Хрватском, Шведском и Исландом.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво