Читај ми!

Селектор и рукометашице: Нећемо потценити Македонке

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је његова екипа фаворит у предстојећој утакмици против Македоније и истакао да то мора да покаже и на терену. Женска рукометна репрезентација Србије отпутовала је данас за Скопље где ће у недељу играти против Македоније меч другог кола квалификација за Европско првенство 2018.

Србија је на старту квалификација победила Фарска Острва (36:20), док је Македонија поражена од Шведске (38:26).

"Швеђанке су биле фавориткиње у сусрету са Македонијом и дошле до победе, међутим, не обазиремо се на ту утакмицу, већ на нашу са Македонкама. То је оно што нас интересује. Фаворити јесмо, не само на папиру, већ то морамо да покажемо и на терену", рекао је Обрадовић, преноси Рукометни савез Србије.

"Изабрали су халу Кале, мањег капацитета, где можемо очекивати добру атмосферу. Драго ми је због тога, јер ће нам послужити за наредне утакмице. Девојке морају притисак да осете на својој кожи и реагују на прави начин", додао је Обрадовић.

Десни бек Јелена Лавко позвала је на опрез и истакла да њена екипа не сме да потцени Македонију.

"Нисам очекивала тако убедљив пораз Македоније у Шведској. Очекивала сам јачи отпор. Македонија је млада репрезентација са мојом саиграчицом Еленом Гјоргиевском као лидером. Она није играла у двомечу прошлог априла када смо их савладале оба пута у Скопљу. То је млада екипа предвођена сестрама Георгиевски, гризу на терену, грабе, граде игру, мотивисане су", рекла је Лавко.

"Не смемо олако да их схватимо. Не смемо да их потценимо", додала је она.

Голман Марија Чолић уверена је да ће домаћи терен донети пуно тога доброг домаћем тиму.

"Домаћи терен је домаћи терен. Квалитет у поређењу са Македонкама је на нашој страни, али домаћи терен може бити врућ. Надам се да ћемо све бити на висини задатка и да ћемо освојити бодове. Лако смо их савладале у пријатељским мечевима у априлу, али ово је нешто другачија прича. Верујем у свој тим и нашу победу", рекла је Чолић.

Утакмица између Србије и Македоније игра се сутра од 19.00.

Европско првенство одржаће се од 30. новембра до 16. децембра 2018. године у Француској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво