Рукометаши на ЕП у Хрватској у групи са домаћином

Мушка репрезентација Србије играће у групи А на Европском првенству у Хрватској од 12. до 28. јануара наредне године са селекцијама домаћина, Исланда и Шведске.

"Орлови" ће своје мечеве играти у "Спаладијум Арени" у Сплиту, против селекције домаћина, Шведске и Исланда.

По три најбоље екипе из групе А и Б, односно, група Ц и Д настављају такмичење у главној фази у Загребу и Вараждину.

То практично значи да ће после Сплита, уколико се нађу међу три најбоља тима, српски рукометаши играти у Арени у Загребу три утакмице са најбољим тимовима из групе Б у Поречу.

Бранилац титуле са Европског првенства 2016 у Пољској је Немачка. Србија је на том такмичењу заузела 15. место.

Група А (Сплит): Хрватска, Исланд, Србија, Шведска
Група Б (Пореч): Норвешка, Аустрија, Француска, Белорусија
Група Ц (Загреб): Словенија, Црна Гора, Немачка, Македонија
Група Д (Вараждин): Мађарска, Чешка, Шпанија, Данска

Српски репрезентативац Растко Стојковић рекао је да његова екипа није имала среће на жребу и да је циљ да у други део турнира пренесе два бода из групне фазе.

"Јако тешка група, али имамо шансе са Исланђанима и Швеђанима, пре свега. То су екипе којима можемо да парирамо. Са Хрватском ће бити јако тешко играти у Сплиту. Они су велики фаворити, не само групе него на читавом првенству. Видим их у финалу са Французима. Поента и циљ је изаћи из групе са два бода, ако имаш амбиције да направиш нешто на првенству. То би била одлична ствар", рекао је Стојковић.

Он је додао да је жреб равномеран и да су све групе тешке, а да Групу А одваја то што је у њој домаћин Хрватска.

"Сви ривали ће против Хрватске имати већи притисак. Они ће бити мотивисани да нам се реванширају за пораз у полуфиналу Европског првенства у Београду, када смо их победили у предивној атмосфери. Претпостављам да ће и за њих атмосфера сада бити предвина. То су утакмице због којих вреди играти и бавити се спортом. У таквим мечевима сазревате као играч. Када бисмо пренели два бода, онда бисмо могли да тражимо шансе с Белорусима и Норвежанима", навео је Стојковић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво