Селектор рукометашица: Овај тим жели и хоће

Селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је задовољан урађеним у победи над Италијом, после које се његова екипа пласирала на Светско првенство.

"Видели сте полетну, чврсту, агресивну, еластичну одбрану коју ћемо покушати да усавршимо. Онемогућили смо идеје противника у нападу, уз пар грешака, које се нормално дешавају. Девојке увиђају где греше што је јако битно. Могу бити јако задовољан са ове две утакмице с обзиром на време које смо провели заједно. Овај тим жели и хоће. Показаће снагу у наредном периоду", рекао је Обрадовић после утакмице у Нишу.

Српске рукометашице су, после тријумфа 33:23 у првој утакмици, у реваншу победиле Италију са 34:15 и убедљиво се пласирале на Светско првенство у Немачкој.
Обрадовић је навео да ће повратак Андрее Лекић "оплеменити игру" и додао да ће евентуални долазак Драгане Цвијић учинити да његова екипа буде "јако незгодна и озбиљна".

"Имаћемо по две-три играчице које могу да одговоре свих изазовима. Циљ је пласман на Олимпијске игре и ми то морамо да урадимо. До Токија ћемо покушати да освојимо неку медаљу на првенствима које нам предстоје. Имамо играчице за све врсте одбрана. Надам се најбољем када будемо комплетни", казао је Обрадовић.

Репрезентативка Тамара Георгијев рекла је да је веома срећна због пласмана.

"Веома сам срећна због пласмана у Немачку. Вежбале смо трансформацију из одбране 6-0 у 3-2-1, 5-1 и 5+1. Играле смо одличну одбрану чиме сам најзадовољнија", рекла је Георгијев.
Селектор Италије Михаел Нидервизер честитао је Србији на победи, али и гостопримству.
"Разлика између ова два тима је 10 голова, али данас је било више. Нисмо имали решења за њихову одбрану. Наша најбоља играчица није ту. Ни Србији није Лекић, али ви имате много врхунских играчица", рекао је Нидервизер.
Светско првенство за рукометашице одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара