Рукометашице Србије победиле Италију у баражу за СП

Женска рукометна репрезентација Србије победила је у Падови Италију са 33:23 у првој утакмици баража за Светско првенство у Немачкој.

Србију су предводиле Слађана Поп Лазић и Жељка Николић са по пет голова, Јелена Лавко, Сања Дамјановић и Марија Обрадовић постигле су по четири гола, док је три поготка постигла Јована Стоиљковић.

Најефикасније у екипи Италије са по седам голова биле су Лаура Селест Ротондо и Бјанка Дел Балцо.

Србија је од почетка озбиљно играла и без већих проблема стекла је пет голова предности (9:4, 11:6). До краја утакмице српски тим је увећавао предност, а 11 играчица се уписало међу стрелце.

Селектор Србије Љубомир Обрадовић рекао је да је задовољан игром и резултатом.

"Честитам девојкама на приказаној игри и победи. Одиграли смо доста добро на почетку, ушли у меч како је потребно и повели. То нам је дало сигурност за даљи ток утакмице. Са променом зонских формација пореметили смо противника, тако да се завршило ; повољним резултатом за Србију. Све девојке су играле, искористиле шансу, што је посебно значајно на оваквим утакмицама које доносе искуство. Драго ми је да је било оволико навијача, да је амбијент био прави и да су се у томе девојке снашле", рекао је Обрадовић. 

Други меч на програму је у среду 14. јуна у Нишу од 18 часова.

Светско првенство одржаће се од 1. до 17. децембра у Немачкој.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво