Читај ми!

Цветковић: Даћемо све од себе да вратимо рукомет у врх

Селектор рукометаша Србије Јовица Цветковић рекао је да је репрезентација пред новим почетком и да ће екипа дати све од себе у утакмици против Румуније у квалификацијама за Европско првенство у Хрватској. Рукометаши Србије играју у недељу од 20 часова у Крагујевцу против Румуније у четвртом колу квалификација за Европско првенство. Директан пренос је на каналима РТС-а и на нашем интернет порталу.

Србија је у трећем колу пре два дана победила у румунском Баја Мареу са 23:22.

"Надамо се да ћемо имати добру атмосферу у хали. У животу се дешавају ствари по заслузи. Даћемо све од себе да покажемо колико волимо нашу земљу на терену. Видећемо да ли ће људи препознати нашу искрену жељу да резултатима вратимо рукомет тамо где припада, на врх српског спорта. Треба нам подршка и није нам лако у овом тренутку. Ово је нови почетак, а знам да у овом саставу нема играча који не желе, не дају максимум и не воле своју земљу", рекао је Цветковић за сајт Рукометног савеза Србије.

Стрелац победоносног гола у првом мечу против Румуније био је Петар Ненадић.

"У клубовима играмо за новац и уговоре, а овде смо зато што то желимо. Зато дајемо све од себе на сваком мечу у државном дресу. Знамо да резултат ствара добру атмосферу, а надам се да ћемо је заслужити у Крагујевцу", навео је Ненадић.

Један од најбољих играча у дефанзиви Илија Абутовић пропустиће утакмицу против Румуније, пошто је у првом дуелу добио јак ударац у главу. Рукометаш скопског Вардара је по доласку у Београд подвргнут прегледима и установљено је да је задобио потрес мозга.

Репрезентативац Србије Растко Стојковић рекао је да је атмосфера боља после победе против Румуније у првој утакмици, али да очекује јак отпор противника.

"Једно је када идеш на јако тешко готовање, несигуран, после пораза од Белоруса. Сада је много боље. Вера је много јача у оно што можемо, самим тим и самопоуздање. Верујем да нећемо допустити пад који нам се десио у Нишу. Румуни долазе по бодове у Крагујевац. Јесмо их изненадили, али не и 'убили' са 10 разлике, па да они немају чему да се надају. Сада они долазе да нас изненаде и отму два бода на гостовању. Неће нам бити лако", рекао је он.

"Индивидуално смо много квалитетнији од њих. Зато нам је лакше да се прилагодимо инструкцијама селектора после само два-три тренинга. То је сада питање, колико су играчи спремни да прихвате иновације у два тренинга, јер знамо сви квалитете њиховог тренера. Наравно, имају и пут од 12 сати који их чека до Крагујевца. У томе је наша предност", додао је Стојковић.

Он је искључен у четвртак у Румунији, а суђење на тој утакмици назвао је "домаћинским". Стојковић је рекао и да би било лепо да хала "Језеро" буде пуна.

"Шлаг на торту била би победа, што се мене тиче, са голом разлике. Да уђемо у мирну завршницу квалификација, где ће нам у јуну бити потребан практично још бод и да поново одемо на велико такмичење. Сви желимо у Хрватску", навео је он.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво