Браћа Карабатић кажњена условно затвором због намештања

Француски рукометаши, браћа Никола и Лука Карабатић, осуђени су пред судом у Монпељеу на условну затворску казну од два месеца и новчано по 10.000 евра због учешћа у превари и намештању утакмице 2012. године.

Пресуда је стигла три дана пошто су браћа Карабатић освојила Светско првенство у Француској. Они су се заједно са 14 оптужених појавили пред судом.

Рукометаши су у првом поступку били кажњени са 10.000 односно 15.000 евра, али су се жалили на ту пресуду и жалбени поступак почео је у новембру прошле године.

Суд у Монпељеу је у јулу 2015. године осудио браћу Карабатић и још 14 људи за превару и намештање резултата утакмице Монпеље – Сесон из 2012. године.

Они су осуђени да су наместили резултат полувремена утакмице и да је на такав исход једна особа уплатила 100.000 евра, на квоту 2,9.

Монпеље је пре те утакмице освојио шампионску титулу, а Сесон се борио за опстанак у лиги.

Браћа Карабатић су играла за Монпеље.

Никола Карабатић је на суду током жалбе негирао учешће у превари.

Он је рекао да се његова партнерка кладила и да је без његовог знања на лаптопу преузела апликације везане за клађење, што је она и потврдила.

Лука Карабатић је признао да се кладио са својом девојком и рекао да је то била глупост младог играча.

Француски рукометаши су, предвођени Николом Карабатићем, прошле недеље освојили шесту титулу светског првака, пошто су у финалу победили Норвешку са 33:26.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво