Словенија шокирала Хрватску и узела светску бронзу!

Рукометаши Хрватске прво су на невероватан начин остали без финала Светског првенства (на пар секунди до краја меча са Норвешком имали су седмерац за победу), да би затим, ни 24 сата касније, проћердали осам голова предности и изгубили бронзану медаљу у дуелу са Словенијом (31:30).

Подмлађена и реновирана репрезентација Хрватске одиграла је јако квалитетно полувреме, које је окончано њеном предношћу од пет голова разлике (18:13).

На другој страни, изабраници селектора Веселина Вујовића тек су понекад успели да припрете комбинацијом нешто боље одбране и сигурнијег напада, али је нови сјајан налет Хрвата донео овом тиму предност од седам голова (22:15) у 40. минуту. Отприлике од овог момента Словенија подиже ниво своје игре, што јој доноси изједначење (29:29) против "каубоја", два минута пре краја.

Лука Шебетић је тада коначно дао гол за Хрватску, која је опет повела, сада са 30:29, али је Блаж Јанц одмах у следећем нападу изједначио.

Хрватска није искористила следећи напад, да би Борут Машковчек 58 секунди пре краја довео Словенију у вођство, први пут од 1:0 и 3:2.

Гашпер Маргуч, Дарго Цингесар и Марко Безјак дали су по четири гола за Словенију, док је Хрватску предводио Лука Циндрић са седам голова.

Финале СП сутра је на програму између домаћина Француске и Норвешке.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво