Бутулија верује у останак у Европи

Рукометни клуб Црвена звезда у недељу игра са словачким Татраном, у четвртом колу групе Д Лиге шампиона, а тренер екипе Игор Бутулија рекао је да верује како екипа може да победи и избори опстанак у европским такмичењима.

"Надам се да ћемо имати подршку навијача како бисмо успели да за ову екипу направимо феноменалан резултат и останемо у европском такмичењу. Покушаћемо да надокнадимо минус од четири гола из Словачке", рекао је Бутулија на конференцији за новинаре.
Према његовим речима, ова екипа може да покуша да направи такав успех. Црвена звезда је до сада забележила три пораза, а победа у мечу са Татраном обезбедила би јој останак у европском такмичењу - у Купу Купова. Тим из Прешова победио је црвено-беле у првом мечу у Словачкој са 27:23.
"Татран је састављен од репрезентативаца Словачке, који су елиминисали Словенију са Светског првенства 2009. То је веома искусна екипа", рекао је Бутулија.  Он је додао да ће се, као и до сада, оријентисати на младе играче којима је играње у Лиги шампиона велика школа за будућа такмичења.
Један од најбољих играча Црвене звезде Мирко Милашевић истакао је да је његовој екипи неопходна помоћ навијача клуба, као и публике.
"Само уз подршку до последње секунде и уз нашу борбеност можемо да победимо. Ова утакмица је важна за рукомет у нашој земљи, јер може да покаже где нам је место. Ако 'презимимо' у Европи, показећемо да је наш рукомет бољи од словачког", рекао је Милашевић. Према његовим речима, успех у наредном мечу обезбедио би да клубови из Србије у наредној сезони не играју квалификације за Лигу шампиона.
Црвена звезда састаће се са Татраном у недељу у 19 сати у спортском центру "Вождовац" на Бањици. Карте за меч по цени од 200 динара могу да се купе од суботе .

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво