Хрватска, Катар, Мађарска и Шведска у четвртфиналу СП

Рукометне репрезентације Хрватске, Катара, Мађарске и Шведске пласирале су се у четвртфинала Светског првенства у Француској.

Хрватска је оправдала улогу фаворита против Египта и тријумфовала са 21:19 (13:7), док су Катар и Мађарска приредили изненађења победивши првака Европе Немачку са 21:20, односно олимпијског шампиона Данску са 27:25, а Шведска је била убедљива против Белорусије са 41:22.

Хрватску је до тријумфа предводио Златко Хорват са шест голова, док се у репрезентацији Египта истакао Ахмед Ел-Ахмар са пет голова.

Катар је у неизвесном и тешком мечу донели су Рафаел Капоте и Али Јусеф головима у последњем минуту, али један од најзаслужнијих за тријумф био је српски голман Данијел Шарић, који је уписао 15 одбрана.

Капоте је предводио Катар до тријумфа са девет голова, док су се у селекцији Немачке истакли Патрик Горецки и Холгер Гландорф који су постигли по четири гола.

Највеће изненађење досадашњег тока Светског првенства приредила је Мађарска која је неочекивано елиминисала олимпијског шампиона Данску.

Мађаре је до великог тријумфа предводио Мате Лекаи са шест голова, док се у селекцији Данске истакао Микел Хансен са осам погодака.

Шведска је била најубедљивија и првом мечу дана лако је победила Белорусију са 19 голова разлике.

У сјајном мечу Скандинаваца истакао се Јим Готфридсон са осам голова из осам покушаја, док је Белорусију предводио Арцем Каралек.

У четврфиналним дуелма састају се Француска - Шведска, Словенија - Катар, Шпанија - Хрватска и Норвешка - Мађарска.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво