Францускиње прејаке за рукометашице Србије

Србија је на опроштају од Европског првенства у Шведској одиграла сасвим добро 55. минута против моћних Францускиња. Међутим, у самом финишу дуела ниво игре изабраница Драгице Ђурић је пао, што је Француска искористила и на крају чак и убедљиво тријумфовала (21:28).

Женска рукометна репрезентација Србије поразом је завршила учешће на Европском првенству, пошто је изгубила од Француске са 28:21.

Србија је завршила као пета у Групи 1 друге фазе са три бода, а укупно је завршила као девета на континенталном шампионату у Шведској.

Најефикаснија у дуелу са Француском била је Јована Стоиљковић са шест голова, пет је дала Слађана Поп-Лазић, а по три Кристина Лишчевић и Жељка Николић. Победнички тим су предводиле Камил Ајглон и Естел Нзе Минко са по шест погодака.

Француска се пласирала у полуфинале Европског првенства, где ће јој противник бити Норвешка. Други пар чине Холандија и Данска.

Овако је текао меч:

22.27 – Француска је победила резултатом 28:21.

21.53 – Игра се "гол за гол" у наставку игре. Србија је у пар наврата стигла на гол заостатка, али онда би изабранице Драгице Ђурић дозволиле ривалкама да се одлепе са неколико релативно лаких голова. Резултат у 44. минуту је 21:18.

21.25 – Ово је, дакле, и резултат на полувремену.  

21.14 – Сјајан период игре наше селекције поново јој доноси изједначење (11:11, а онда и 12:12). Међутим, као по неком правилу, Француска онда успева да повеже неколико квалитетних напада и одбрана и тиме поново долази до вођства (12:15).

21.01 – Француска је подигла ниво своје игре (чини се да још увек није у петој брзини) и сада поново има предност (11:6). Оно што забрињава јесте лакоћа са којом Францускиње постижу голове.

20.53 – На почетку меча серија грешака са обе стране у поседу дозвољава екипама да голове постигну из офанзивне транзиције. Француска је водила са 3:1, али је наш тим са два брза гола стигао до егала у шестом минуту.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво