Рукометашице Србије у понедељак против Холанђанки

На путу ка полуфиналу Европског првенства, женској репрезентацији Србије стоје Холандија, светски вицешампион, и Француска, која је олимпијски вицешампион. Први меч, са Холанђанкама, српске рукометашице играју у понедељак од 18.30.

"На турниру код њих у гостима у октобру смо им се приближили, изгубили са два гола. Знамо како треба да се игра против њих, већ смо причали о томе и имамо решење. Питање је да ли имамо снаге да то спроведемо. Сигурна сам да ћемо имати вољу да одиграмо максимално. Теорија игра за пет репрезентација. На овом првенству смо се уверили да свако свакога може да победи. Ми ћемо дати све од себе, а наредне две утакмице ће нам показати где смо и шта је наша реалност", оценила је селекторка Драгица Ђурић.

Рукометашице верују да ће у мечу са Холанђанкама бити довољно да понове игре које су их красиле у првом делу првенства.

"Нисмо се надали да ћемо тако лоше отворити меч са Немицама, али је то последица недостатка енергије. Много смо се потрошиле против Шведске, путовале, имале мало времена за одмор, играле касно, па онда у ранијем термину. Стигло нас је, али то је већ небитно. Шансе за висок пласман постоје. Само је битно да поновимо партије из групе, да будемо енергичне и агресивне, што нас је красило у претходном периоду", сматра Катарина Крпеж Шлезак.

Холанђанке су, победом од 36:20 у осмини финала Светског првенства у Данској 2015. године оставиле Србију без пласмана на Олимпијске игре у Рију.

"Немамо позитивних искустава, али зато је мотивација још и већа, да пробамо да се реванширамо. Не смемо да поновимо тај меч. Нису незаустављиве. Можемо да се носимо ако будемо играли на нивоу који смо приказали. Морамо обратити пажњу на своју игру, да се сконцентришемо на одбрану и враћање из напада", верује капитен Србије.

Голман Марија Чолић обећава борбу до последње секунде у Стокхолму:

"Морамо пробати да их успавамо, као што су нама то Словенке урадиле на отварању. Са таквим екипама не можемо да трчимо. Ако будемо играли њихов рукомет, нећемо издржати. Морамо наћи неку другу солуциу, а то је да их успоримо. Ако будемо играли на пун напад - шест на шест, онда имамо шансе", рекла је Чолићева.

Меч са Холандијом игра се у понедељак од 18.30, уз директан пренос на РТС-у.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се