Читај ми!

Рукометашице Србије против Немица почињу борбу за полуфинале

Рукометашице Србије против Немачке играју први меч друге фазе такмичења на Европском првенству у Шведској. Сусрет је на програму данас од 16.15. Директан пренос је на нашем Другом програму, а можете га пратити преко лајв стрима на порталу РТС-а.

Женска репрезентација Србије се налази у Гетеборгу, где ће се играти мечеви друге фазе такмичења на Европском првенству. Први ривал је Немачка. Сјајне игре су Србији омогућиле да пренесе три бода из прве фазе. Немачка, са друге стране, је пренела два бода.

Селекторка рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић одлучила је да у национални тим пред старт друге фазе такмичења позове Анђелу Јањушевић уместо повређене Јелене Лавко. Србија је одиграла нерешено са Шведском (30:30) у последњем колу Групе А Европског првенства, а Лавкова је повредила мишић листа десне ноге већ на почетку тог меча.

Доктор Владимир Јаковљевић је навео да ситуација са повредом десног бека Србије "није сјајна". Селекторка на позицији десног бека има и Марину Дмитровић.

"Чека нас озбиљна репрезентација са озбиљним тренером (Михаелом) Биглером. Немице имају две комплетне поставе. Једну вишу и мало спорију, а друга је нижа, али и бржа. Гледала сам меч са Холанђанкама који су добиле, а чека нас и даља анализа осталих мечева. Биће то тешка утакмица, али тражимо решење и за њих", рекла је селекторка Драгица Ђурић.

"Орлице" су у првој фази оствариле две победе и један реми у три тешке утакмице, због чега се појавио проблем умора. Ту је и питање недовољне наспаваности. Меч са Швеђанкама игран је у касном термину, а већ рано сутрадан наше репрезентативке је чекао воз који их је превезао у Гетеборг.

"То јесте главно питање на које имам спреман одговор. Ако има воље и жеље, биће и снаге. Доста тога иде из главе. Имамо хендикеп, повреду (Јелене) Лавко, али и поред свега је на нама да извучемо још више против противника који има све одлике германског менталитета, снагу и упорност", рекла је Драгица Ђурић. Она је поново похвалила екипу за све досад урађено. Јавност у земљи је већ почела да помиње полуфинале.

"Поносна сам на ове девојке, за све што смо урадили до сада. Верујем да ће тако остати до краја. Дошли смо у Гетеборг да се боримо за полуфинале. Имамо три бода, што није мало, и то ми даје право да маштам и размишљам о полуфиналу", рекла је селекторка.

Утакмица између Србије и Немачке игра се у суботу од 16.15 у Гетеборгу. Директан пренос је на нашем Другом програму, а можете га пратити преко лајв стима на порталу РТС-а.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара