Рукометашице стигле у Гетеборг, почињу борбе за полуфинале

Женска рукометна репрезентација је допутовала у Гетеборг, где ће играти мечеве друге фазе такмичења на Европском првенству. Немачка је противник у суботу (16.15), док изабранице Драгице Ђурић очекују и мечеви против Холандије и Француске. Мечеве српских рукометашица гледајте на програмима РТС-а.

Српске рукометашице у главну фазу такмичења на Европском првенству у Шведској улазе са три бода, колико има и домаћа репрезентација, са којом је Србија одиграла нерешено 30:30.

Репрезентација се сместила у хотел "Гота Тауерс" у Гетеборгу, у непосредној близини дворане у којој ће се играти мечеви друге фазе.

Први тренинг ће бити одржан у 17 часова, а меч са Немачком, која је пренела два бода из Групе Б, на програму је у суботу од 16.15 часова.

"Чека нас озбиљна репрезентација са озбиљним тренером Биглером. Немице имају две комплетне поставе. Једну вишу и мало спорију, а друга је нижа, али и бржа. Гледала сам меч са Холанђанкама које су добили, а чека нас и даља анализа осталих мечева. Биће то тешка утакмица, али тражимо решење и за њих", рекла је селекторка Драгица Ђурић о мечу са Немицама.

Противник ће у понедељак бити Холандија (18.30), док ће у среду изабранице Драгице Ђурић играти са Француском (20.45), а у полуфинале ће се пласирати по две првопласиране екипе из две новоформиране групе.

Све мечеве српских рукометашица са Европског првенства у Шведској можете пратити на програмима РТС-а.

Анђела Јањушевић уместо Јелене Лавко

Селекторка рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић одлучила је да у национални тим пред старт друге фазе такмичења на Европском првенству позове Анђелу Јањушевић уместо повређене Јелене Лавко.

"Принуђени смо да направимо измену. Стиже нам Анђела Јањушевић, која се опоравила од повреде колена, али још није у правој форми. Шта је, ту је, то је то што можемо да урадимо у овом тренутку. И са Швеђанкама смо читаву утакмицу одиграли без Јелене Лавко", рекла је Ђурићева.

Доктор Владимир Јаковљевић навео је да ситуација с повредом десног бека Србије "није сјајна".

"Осетила је јак бол у пределу потколенице. Одмах по доласку у Гетеборг урадићемо магнетну резонанцу и имати јасну дијагнозу да ли је реч о истегнућу или руптури мишића. Морам да похвалим медицинску службу која је реаговала муњевито и пружила сву неопходну помоћ", рекао је доктор Јаковљевић.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво