Читај ми!

Драгица Ђурић: Нерешено је реално, већ мислимо на другу фазу

Селекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић оценила је да је нерешен резултат са Шведском у Стокхолму на Европском првенству "реалан", и истакла је да се тим већ окренуо другој фази такмичења. Србија ће у другој фази играти у групи са Холандијом, Немачком и Француском.

"Ево, већ трећа утакмица заредом са Швеђанкама и трећа нерешена, што значи да је квалитет негде ту. Водиле смо велики део утакмице, дозволиле да оне поведу, доведу утакмицу у питање. Можда је на крају нерешено и нереално", рекла је Драгица Ђурић после утакмице.

Србија је са Шведском играла 30:30 и тако обезбедила прво место у групи и пренела три бода, што је превазишло сва очекивања јавности.

"То је нешто о чему смо маштали, али то је прошло и треба да се припремимо за други круг. Девојке су уморне и исцрпљене, али и остале су. Крећемо из почетка, као да немамо ниједан бод и покушавамо из утакмице у утакмицу дамо што више можемо", рекла је селекторка.

Србија ће у другој фази играти у групи са Холандијом, Немачком и Француском.

"Трудићемо се да ту прву утакмицу одиграмо што концентрисаније. Данас смо имали мали пад концентрације у шуту и то нас је коштало победе", рекла је Драгица Ђурић.

Голман Јована Рисовић оценила је да је утакмица била веома тешка, али и да су судије помогле Шведској.

"Невероватна утакмица, и физички, и емотивно тешка. Оставиле смо последњи атом снаге на терену. Имале смо и игру, и вођство, па пале, помогле су им и судије. Нису судиле оно што је требало. Одржавале су Шведску у игри на све начине. Честитала бих својим девојкама јер смо играле јако добро одбрану. Мало се у нападу нисмо сналазили, али све у свему јако сам поносна, јер смо направиле велики резултат и нисмо дале да нас сломе", рекла је Рисовићева.

"Знам да многи нису веровали да можемо да пренесемо три бода, али могли смо и сва четири. Идемо даље. Наставићемо да играмо овако и у Гетеборгу и сигурна сам у позитиван резултат", додала је она.

Катарина Крпеж Шлезак је казала да је екипу стигао умор.

"Јако тешка утакмица. Стигао нас је умор. Борили смо се до краја, нисмо посустали. Боље сада да изгубимо бод него касније", рекла је она.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво