Читај ми!

Реми са Шведском, Србија прва у групи

Рукометашице Србије у трећем колу Групе А на Европском првенству у Шведској одиграле су меч без победника (30:30) са селекцијом домаћина. Наше репрезентативке су током великог дела меча имале више него солидну предност (залиха нарастала и до пет голова), али напослетку нису успеле да стигну до новог тријумфа на континенталном турниру.

Женска рукометна репрезентација Србије завршила је прву фазу такмичења на Европском првенству као прва у групи, пошто је у Стокхолму одиграла нерешено са селекцијом Шведске, 30:30 (18:15).

Србија је водила у првом полувремену, али је Шведска у другом пришла и преокренула, да би у неизвесној завршници Кристина Лишчевић голом три секунде пре краја донела реми свом тиму.

Србија има две победе уз овај реми у Групи А, а у наредну фазу ће пренети три бода. Шведска је прошла даље као друга у групи, а Шпанија као трећа.

По пет голова за Србију постигле су Сања Радосављевић, Катарина Крпеж Слезак и Слађана Поп-Лазић. Јована Стоиљковић је постигла четири гола, Тамара Георгијев и Марина Дмитровић по три, Марија Обрадовић два, а Јелена Лавко, Жељка Николић и Кристина Лишчевић по један.

Најефикаснија у тиму Шведске била је Луис Санд са осам голова.

Србија је повела са 1:0 голом Јелене Лавко, која се, међутим, одмах повредила и морала је да изађе из игре.

Србија је добро почела и повела са 3:1, али је Шведска до половине првог полувремена преокренула и повела са 8:7. Србија је после тога заиграла боље и стекла шест голова предности, 17:11. Гостујући тим је мало попустио, а Шведска је дала два брза гола и смањила заостатак на три гола на полувремену – 18:15.

Србија је у 33. минуту повела са 20:15 петим голом Сање Радосављевић, али је Шведска изједначила на 22:22. Екипе су после тога дуго играле гол за гол, да би домаћи тим у два наврата повео, 26:25 и 27:26. Србија је после тога преокренула и повела са 28:27, а у последњих пет минута ушла је са вођством од једног гола (29:28).

Шведска је у 58. минуту повела са 30:29 голом Лин Блом, а Србија потом није искористила два напада, да би Кристина Лишчевић три секунде пре краја донела без икакве дилеме заслужени реми свом тиму.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво