Србија убедљиво победила Италију

Мушка рукометна репрезентација Србије победила је у Нишу селекцију Италије са 48:24 у другом колу друге групе квалификација за учешће на првенству Европе 2010. године.

Утакмица је одиграна у дворани Чаир пред око 4.000 гледалаца, а судили су Хорват и Мартон из Мађарске.

Србија: Стојковић, Којић 3, Ћурувија 8, Шешум 3, Вујин 4, Вучковић 3, Рајковић 3, Тоскић 4, Илић 3, Војиновић 2, Марковић 6, Пејановић, Продановић 5, Николић 4.
Италија: Сирси, Ди Лео 1, Тумбарело 2, Огњеновић 2, Костанцо 3, Волпи, Ди Мађо 4, Токич 4, Радовчич 1, Опалић 2, Фовио, Ђанокаро 3, Скатар 2, Кокуца.

Седмерци: Србија 4 (2), Италија 6 (4).
Искључења: Србија 2, Италија 6 минута.

После убедљиве победе у среду над Фарским Острвима (41:20), српски рукометаши су лако изашли на крај са још једним ривалом у квалификацијама за европски шампионат. Изабраници Јовице Цветковића су од старта меча наметнули ритам који гости са Апенина нису били у стању да прате. Брзом игром преко убојитих крила наш тим је константно увећавао предност, па је победник решен већ на завршетку првог полувремена. У српској репрезентацији најбољи учинак су имали крила Марко Ћурувија, Рајко Продановић и Добривоје Марковић који су постигли чак 19 погодака. Тај податак довољно добро показује колико су наши рукометаши вечерас играли брзо и колико је голова постигнуто из контранапада.

Србија је тако забележила две сигурне победе на старту такмичења, али права искушења у дугим и напорним квалификацијама тек јој предстоје.

Селектор Јовица Цветковић је после меча изјавио да је задовољан оним што је екипа приказала у досадашња два дуела.
"Верујем да можемо да наставимо са добрим партијама. Играчи имају прави приступ према обавезама и то заиста охрабрује. Ову екипу Србије краси поштовање свих ривала, без обзира на њихово име и квалитет", рекао је је Цветковић.

Селектор Италије, шпански стручњак Хавијер Франциско, истакао је да је његов тим вечерас наступио са малим фондом играча, пошто су петорица репрезентативаца повређени.
"Велика резултатска разлика ипак не одсликава реалан однос снага на терену", оценио је Франциско.

Наредни меч наша репрезентација игра 26. новембра на гостујућем терену у Швајцарској. У групи се такмиче још Русија, Босна и Херцеговина и Фарска Острва.

Табела:

1. Србија 2 2 0 0 89:44 4
2. Русија 2 2 0 0 68:55 4
3. Швајцарска 2 1 0 1 60:54 2
4. БиХ 2 1 0 1 70:65 2
5. Италија 2 0 0 2 47:78 0
6. Ф. Острва 2 0 0 2 38:86 0

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи