Бојиновић: тренутно нам је најбитнији меч са Италијанима

Један од најискуснијих рукометаша српске селекције Младен Бојиновић оценио је да је нашем националном тиму тренутнио најбитнији престојећи меч са селекцијом Италије у оквиру квалификација за светско првенство 2010. године у Аустрији.

Бојиновић је навео да је нови систем такмичења у квалификацијама за велика такмичења такав да се ниједан противник не сме потценити и да сваки пораз може да буде кобан.

"У првом сусрету против Фарских Острва у Торшавну показали смо веома озбиљан приступ обавезама. То радује уочи окршаја са много снажнијим ривалима", рекао је Бојиновић на конференцији за новинаре у хотелу "М".

Првотимац француског Монпељеа је нагласио да, без обзира на име противника, репрезентација Србије мора у сваки меч да уђе "максимално ангажовано".

"Током читаве утакмице морамо да се понашамо као да нам је од животног значаја", поручио је популарни Бојиновић, кога ће на мечу у нишком "Чаиру" бодрити и власник клуба и велики пријатељ српског рукомета, Николас Жиле.

Власник Монпељеа је српском државном тиму поклонио 20.000 евра, а обећао је да ће бити присутан на свим значајнијим мечевима наше репрезентације.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић истакао је да је репрезентација "највеће благо нашег рукомета", истакавши да јој се мора поклонити посебна пажња.

"Утакмица коју смо у среду одиграли са Фаранима показала је да ова генерација наших рукометаша има и каракер и квалитет. То свакако храбри уочи великих обавеза које су пред нама", напоменуо је Марјановић.

Утакмица другог кола друге групе квалификација између репрезентација Србије и Италије на програму је 2. новембра у 19 часова у нишком "Чаиру", а судиће аустријски пар Шнајдер - Нихтерхаус.

Учесници друге квалификационе групе су још Русија, Босна и Херцеговина, Швајцарска и Фарска Острва.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво