Јовица Цветковић селектор рукометаша "до даљњег"

Управни одбор Рукометног савеза Србије именовао је данас Јовицу Цветковића за селектора мушке репрезентације, тако да ће он водити екипу у прва два меча квалификација за Европско првенство.

УО је у Београду одржао конститутивну седницу после избора, а једна од главних тема било је питање селектора, а три решења су била у оптицају: останак Дејана Перића, именовање радног тела које би водило репрезентацију или ангажовање бившег селектора Цветковића до даљњег.

"Моје мишљење је да би Јовица Цветковић могао да окупи екипу и мотивише у кратком периоду. Он је већину ових играча увео у репрезентацију. То је, по мом мишљењу, најбоље могуће решење. Нисмо преговарали тако да не знам да ли би пристао на статус вршиоца дужности. Последњих дана причао сам са репрезентативцима и велика већина би се одазвала позиву", рекао је председник Савеза Божидар Ђурковић.

Цветковић је водио репрезентацију од 2006. до 2009. године. Он ће бити задужен за тим на утакмицама против Пољске, 3. новембра у Гдањску и Белорусије, 6. новембра у Нишу.

"Желели смо да се разговара о мушкој репрезентацији и да видимо шта је најбоље за српски рукомет. Иза нас су 15. место у Пољској, неодлазак на Олимпијске игре и Светско првенство 2017, а пред нама је нови циклус. Мечеви са Пољском и Белорусијом могу значајно да определе будућност српског рукомета. Победе нам доносе много, а порази доводе готово у безизлазну позицију која може значити неодлазак на ЕП 2018 у Хрватску", рекао је Ђурковић.

Он је објаснио да би евентуални неуспех могао да изазове "далекосежне последице" и "нестанак са сцене до ЕП 2020".

"Велики улог је пред нама. Морамо дочекати квалификације спремни са најбољим могућим играчима и вођењем са клупе. Присуствовао сам седници Заједнице тренера и закључили смо да је потребно нешто мењати. Имамо јако кратак рок. Ко год да је победио на Скупштини у септембру, имао би мало времена да доноси важне одлуке. Резултати нису добри. Видим ваше расположење да треба променити Дејана Перића. Имамо врхунске играче који из разних разлога нису играли за репрезентацију. Ако се не направи нека шок терапија пред ове мечеве, можемо имати проблеме", рекао је председник Ђурковић.

Он је рекао да у идеалним условима "није срамота изгубити од Пољске", али да је тиму "мач над главом" меч са Белорусијом и да он не сме да се изгуби.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво