Разишли се Веселин Вујовић и РК Загреб

Црногорски рукометни стручњак Веселин Вујовић није више тренер РК ППД Загреб, што је последица четири узастопна пораза у ЕХФ Лиги шампиона.

Он тако напушта клупу Загрепчана после две године релативно успешне сарадње.

Како се наводи, Вујовић је већ неко време истицао лошу атмосферу у екипи, а наруку му нису ишле ни повреде неколико битних играча (Степанчића, Ивића, Обрановића, Михића и Павловића).

"С обзиром на то да нам сезона што се Лиге шампиона тиче није кренула ни изблиза како смо планирали и с обзиром на чињеницу да се наша очекивања нису испунила, нешто смо морали променити. Најчешћи сценарио у оваквим ситуацијама јесте смена тренера. Како ми не волимо бити "copy/paste" клуб и радити све што и други раде, ми смо одлучили да исцрпимо сва могућа решења, како не бисмо морали повући тај потез. Разлог је тај што смо у протекле две сезоне имали фантастичну сарадњу с нашим тренером Веселином Вујовићем на свим пољима, од односа с Управом, запосленима, играчима па на концу, наравно, и до сјајних резултата које је направио. Нажалост, на крају је ипак дошао тренутак да се разиђемо и закључак је следећи: Рукометни клуб ППД Загреб и Веселин Вујовић споразумно су прекинули сарадњу. Дакле, није Вуја ни добио (отказ) нити дао оставку, већ смо кроз заједнички разговор дошли до закључка како је овом Загребу ипак потребнији тренер који може бити на располагању 24 сата дневно", стоји на званичном сајту клуба.  

Веселин Вујовић је био олимпијски и светски шампион са Југославијом и европски првак са шабачком Металопластиком.

Он је као играч наступао још и за Ловћен, Барселону и Гранољерс, а као тренер је водио Сијудад Реал, Вардар и Ел Сад.

Био је и селектор репрезентације Србије и Црне Горе од 2000. до 2006. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво