Читај ми!

Рукометашице на окупу: Почетак пута до Токија

Селекторка женске рукометне репрезентације Србије Драгица Ђурић рекла је да је успех у квалификацијама темељ за предстојећи рад и да је уверена у успех државног тима.

"Веома успешно смо привели квалификације за Европско првенство у Шведској. Забележили смо четири победе и изборили пласман као првопласирана екипа у групи. То је темељ који смо изградили за наредни период. Пред нама је олимпијски циклус, а план је да изградимо зграду од четири спрата до Токија. Сваке године ћемо зидати по један спрат све до пласмана на Игре", рекла је Ђурић на окупљању екипе у Београду, на почетку ЕХФ недеље.

Она је додала да је задовољна односом њених играчица према обавезама.

"Чврсти смо у својој жељи и имамо разлога да будемо. Осећам се стабилно, разлог су и ове девојке које су показале да су дисциплиноване и поштују договор. То је предуслов за добар резултат. Други разлог је што поред себе имам веома стручне људе у стручном штабу", навела је селекторка.

Како се наводи на сајту Рукометног савеза, репрезентативке ће тренирати у Београду до среде, када ће путовати за Ајндховен, где ће од четвртка до суботе учествовати на турниру са А и Б селекцијама Холандије и Румунијом.

"Чека нас јак турнир, који ће бити одлична провера пред Шведску. Такав ћемо имати и у Чешкој, током завршних припремама за ЕП. Ситуација у рукомету није идеална. Нисам навикла да ми буде лако у животу. Увек сам ишла тежим путем и знам да је то онај прави. Дешавања у рукомету утичу на нас, али уздам се у Божју правду и да добро победи оно што је лоше", рекла је селекторка.
Додала је да сваки спорт има своје проблеме "и да ћемо ми наше превазићи".

"Што се репрезентације тиче, ми ћемо радити најбоље и најодговорније што можемо. Желимо да обрадујемо нацију једног дана. Да се поново нађемо на балкону. За то је потребно време. На почетку смо, није лако, али сам убеђена да ћемо успети", рекла је Ђурић.

Репрезентативка Кристина Лишчевић рекла је да је срећна што је дошла у Србију после дужег времена и да је мотивисана за предстојеће обавезе.

Капитен Србије Катарина Крпеж Шлезак навела је да је циљ екипе да добро припреми на турниру у Холандији пред Европско првенство, које ће се од 4. до 18. децембра одржати у Шведској.

Леви бек Јелена Лавко додала је да екипу не занимају ствари ван терена и да ће покушати да оствари зацртане циљеве.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво