Читај ми!

Подршка иницијативи да Таш понесе име Јелене Генчић

Рукометни савез Србије подржао је иницијативу селекторке женске рукометне репрезентације Србије Драгице Ђурић да стадион Ташмајдан понесе име легендарног рукометног голмана, тенисерке и тениског тренера Јелене Генчић.

"Само име Јелене Генчић има легендаран статус у два спорта, који су тесно везани за историју стадиона Ташмајдан", наводи се у саопштењу РСС.

"Иницијатива некада најбољег голамана света, Драгице Ђурић, која је у плодној, скоро тридесетогодишњој играчкој каријери освојила најзначајнија клупска и репрезентативна признања и медаље, прави је начин да се Београд и Србија одуже носиоци националног признања из рукомета, бронзаној светској рукометашици Јелени Генчић, тениској шампионки, која је као тренер учествовала у стварању најбољег тенисера свих времена, Новака Ђоковића", додаје се у саопштењу РСС.

Српска народна партија jе раније ове недеље упутила Градској управи Београда иницијативу да недавно реконструисани стадион Ташмајдан у Београду добије име по покојној спортисткњи, тренеру и педагогу Јелени Генчић.

"Осим што је била први и најутицајнији тренер и педагог једном од најбољих тенисера и спортиста света Новаку Ђоковићу, као и у великом броју других тенисера, Јелена Генчич је била и врсна рукометашица. Освајач је брознане медаље на Светском рукометном првенству у Београду 1957. године, због чега је била носилац националног признања. Финална утакмица тог турнира одржана је управо на стадиону Ташмајдан", рекла је Драгица Ђурић, која је члан председништва СНП.

Генчић, која је 1. јуна 2013. године умрла у 76. години, тренирала је многобројне тениске звезде. Поред Ђоковића, радила је и с Моником Селеш, Гораном Иванишевићем и Ивом Мајоли.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара