Шешум: Имамо џокера у рукаву против Мађарске

Капитен рукометне репрезентације Србије Жарко Шешум рекао је да је у предстојећим утакмицама плеј-офа за Светско првенство 2017. године Мађарска у благој предности, пошто ће играти реванш на свом терену, али да његова екипа има "кеца у рукаву".

"Да кажемо да због реванша који играмо на 'врућем' терену у Веспрему Мађари имају малу предност, али познајемо се стварно добро. Играли смо што у дуелима репрезентација, што клубова, а много и као саиграчи. Иако имају новог селектора не очекујем да ће много другачије да играју, мада ће састав у односу на два прошла пријатељска меча да буде знатно другачији. Имамо џокера у рукаву. Спремни смо и на изненађења, али и ми имамо кеца у рукаву", рекао је Шешум, пренео је сајт Рукометног савеза Србије.

Рукометаши Србије играју сутра од 18 часова у Краљеву против Мађарске, прву утакмицу плеј-офа за Светско првенство 2017. године у Француској. Реванш утакмица играће се 15. јуна од 20 часова у Веспрему.

Шешум је најискуснији члан српске репрезентације. Одиграо је 130 утакмица за државни тим и постигао је 348 голова.

"Тренирамо већ неколико дана и тврдим да све изгледа добро. Сви смо дошли здрави, а ситнији проблеми узроковани дужином сезоне нас не спречавају у раду. Све то је само последица напора. Све што смо радили током ових кратких припрема је баш добро, свака вежба има смисао и сврху, што нам је и најбитније јер немамо много времена да се припремимо за двомеч са Мађарима", навео је Шешум.

Голман Србије Драган Марјанац рекао је да се његова екипа не плаши изазова.

"Они су добра екипа и добро се познајемо. Искусни су и међу нама нема тајни. Све је отворено, а уз нашу мушку игру не би требало да буде проблема. Ми за страх не знамо. Сви хоће на првенство, али је наш мотив јачи јер желимо да нам се врати све што нам је одузимано", рекао је Марјанац.

Голман швајцарског Берн Мурија одиграо је 73 утакмице у државном тиму и постигао гол.

"Тачно је да дуго чекам прилику да будем први голман репрезентације, али било је објективних околности због чега се то није догодило раније. Било је ту голмана који су били испред и бољи од мене, али увек сам ту. Радујем се сваком позиву и с поносом носим дрес репрезентације. Нисмо дочекали на прошлом првенству да се поклопе неке ствари. Можда је сада тренутак за то. Екипа је супер и нема разлога за било какво негативно размишљање. Права смо, здрава група људи, која је заједно одрасла. Баш због тога верујем да ћемо и ово искушење са Мађарима проћи врло лако", рекао је он.

Марјанац је додао да много значи што су играчи заједно пролазили кроз млађе селекције.
"Преживели смо током тих година много тога и тек би требало да нам се врати део. Добро се познајемо и пријатељи смо и ван терена, а то може да буде само плус за репрезентацију. Верујемо селектору и он нама. Једва чекамо утакмицу да покажемо да нам није место у средини или запећку. Ново, везано велико првенство нашој генерацији би много значило", навео је Марјанац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара