Црвена звезда дочекује Хамбург

Рукометаши Црвене звезде састају се у среду 15. октобра у Београду са једном од најбољих европских екипа, немачким Хамбургом, у мечу трећег кола такмичења у групи Д Лиге шампиона.

Свестан јачине наредног противника црвено-белих тренер Црвене звезде Игор Бутулија истакао је да је противник његовог тима "репрезентација Европе у малом", али да то не значи да ће његови играчи истаћи белу заставу на почетку утакмице. 

- Хамбург је феноменална екипа у којој играју француски, дански, пољски и наравно немачки репрезентативци. Помоћни тренер им је бивши голман југословенске репрезентације Горан Стојановић - рекао је Бутулија на конференцији за новинаре.

Хамбург је претходно победио Копенхаген, који је у првом колу савладао Звезду са девет голова разлике, али је Бутулија истакао да то не значи да ће његов тим од немачке екипе изгубити са још већом разликом.

- Није спорно, Хамбург је апсолутни фаворит. Међутим, више нећу моћи да оправдам лош почетак моје екипе, какав је био против Копенхагена. У Словачкој су моји момци приказали борбеност и карактер и онда је све било далеко боље - рекао је Бутулија.

Он је нагласио да за његову екипу утакмице у Лиги шампиона више значе него 10 или 15 мечева у домаћем првенству.

- Не сме да се пропусти ниједан секунд на оваквим утакмицама. Сваки детаљ мораће да се одигра тактички - рекао је Бутулија и додао да је за Звезду најважнија утакмица са словачким Татраном код куће, јер би јој евентуална победа омогућила да "презими у Европи" и да се у наставку такмичи у Купу купова.

Један од најперспективнијих играча Црвене звезде Драшко Ненадић истакао је да је Хамбург једна од четири најаче екипе на свету.

- Ми се нећемо унапред предати. Нећемо дозволити да нас понизе. Надам се да ћемо у будућности чешће играти такве мечеве - рекао је Ненадић и позвао навијаче да помогну црвено-белима у наредном мечу.

Утакмица између Црвене звезде и Хамбурга почиње сутра у 18.15 у спортском центру "Вождовац" на Бањици. Одштампано је 2.300 карата, које ће се продавати по цени од 200 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара