Рукометни савез Србије најуспешнијима поделио 1.100 лопти

Рукометни савез Србије (РСС) поделио је у спортској двораниј "Шумице" у Београду, 1.100 лопти најбољим клубовима у протеклој сезони.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић истакао је да лопте, које су добили представници клубова, не треба да "стоје закључане у ормарима, већ је циљ ове акције да се малишани окупе око лепе игре и да за коју годину омасовимо нашу базу".

Марјановић је рекао како очекује да ће неко од дечака и девојчица, који су добили најважнији реквизит за играње рукомета, наступити у дресу наше репрезентације на сшампионату Европе 2012. у Србији, као и на Олимпијским играма исте године у Лондону.

Председник Олимпијског комитета Србије Иван Ћурковић поручио је окупљеним рукометним надама да су добили најлепши могући поклон, јер "нема колективног спорта без лопте".

"Ова акција је јединствена прилика за Рукометни савез Србије да популаризује тај спорт, који је не тако давно нашој земљи доносио трофеје и одличја са великих међународних такмичења", подсетио је Ћурковић.

Један од промотера акције, некадашња прослављена репрезентативка Југославије Светлана Китић, нагласила је да је за њу рукомет "најлепша игра" и да је због чари тог спорта и даље активна играчица, иако има пуних 48 година.

"Сматрам да је велико признање за Србију што ћемо за четири године бии домаћини најбољим европским селекцијама и мислим да ће то представљати велики подстрек даљем развоју рукомета код нас", закључила је Китић.

Акција доделе лопти биће настављена у децембру.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара