Марјановић: ЕП 2012. донеће Савезу милион евра

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић изјавио је како очекује да ће и српски рукомет, али и земља, имати велике користи од организације Европског првенства 2012. године.

Србија је у  добила организацију Европског првенства за рукометаше, у конкуренцији Француске и Немачке.

"Имамо директан пласман на ЕП, лакши пролаз на Олимпијске игре 2012. године. Француска је у својој презентацији истакла да очекује приход од седам милиона евра од преноса и три милиона евра у смештајним капацитетима. Био бих задовољан ако ми остваримо и 20 одсто мање", рекао је.

Он је додао да би ЕП требало Србији да донесе бољи рукомет, "јер ће се овај спорт омасовити, а из тога ће изаћи квалитет".

"Такмичење не кошта ништа, а доноси само приходе. Очекујемо 40.000 туриста који ће у различитим градовима имати одређен број ноћења. Мислим да је Европско првенство у рукомету већи догађај од Евровизије, а требало би да остави новац и Србији и Рукометном савезу", рекао је Марјановић.

Према његовим речима, Рукометни савез Србије приходе дели са ЕХФ-ом, председник РСС-а нагласио је да очекује да ће Савезу остати милион евра.

Генерални секретар РСС-а Божидар Ђурковић истакао је да је пре две године када је предата кандидатура било много скептика, јер нису веровали да "тако мала држава може да добије организацију ЕП".

"Сада је лако причати, јер се све завршило како треба. Мислим да ћемо бити прави домаћини", рекао је Ђурковић и додао да ће се Србија кандидовати и за Европско првенство за јуниорке 2011. године.

Министарка омладине и спорта Снежана Самарџић-Марковић, која је својим присуством подржала кандидатуру РСС у Бечу прошлог викенда, оценила је да је конкуренција била "веома оштра", као и да је "Србија јака рукометна нација, што ће и показати за четири године".

"Ми желимо да се што више деце у Србији бави спортом. Рукомет је идеалан, јер пружа могућност да се њиме баве и дечаци и девојчице, и богати и сиромашни", закључила је Самарџић- Марковићева.

Европско првенство за рукометаше одржаће се, ако не буде промене термина, у јануару 2012. године, а градови домаћини биће Београд, Нови Сад, Вршац и Ниш.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво