Србија организатор ЕП за рукометаше 2012.

На конгресу Европске рукометне федерације (Ехф) у Бечу, Србија добила организацију Европског првенства за рукометаше, које ће се одржати 2012.

На конгресу учествују 42 делегације националних савеза, чији представници су гласали у два круга.

У другом кругу гласања Србија је освојила 26, а Француска 22 гласа. Првенство Европе одржаће се у јануару 2012.

Женски континентални шампионат, који ће се одржати исте године, организоваће Холандија.

Поред Србије и Француске, за домаћина ЕП за рукометаше кандидовала се и Немачка, док су за организатора ЕП рукометашица конкурисали Немачка, Холандија и Украјина.

Председник Рукометног савеза Србије Велимир Марјановић изјавио је данас да је добијање организације мушког Европског првенства 2012. велика ствар за српски рукомет и за државу.

"Надметали смо се са две велике рукометне силе, Француске и Немачке и тиме је добијање организације још значајније. То је добро за наш рукомет и за Србију. Верујем да ће наша репрезентација до тада бити достојан учесник првенства", рекао је Марјановић агенцији Бета.

У првом кругу Србија је имала 22 гласа, Француска 20, а Немачка 5. У другом кругу Србија је добила 26, а Француска 22 гласа.

Марјановић се захвалио Министарству омладине и спорта, министарки Снежани Самарџић Марковић, земљама које су подржале Србију, групи бивших совјетских република и Ненаду Поповићу јер су дали велики допринос да добијемо организацију ЕП.

"Гласање је било врло узбудљиво. Конкуренција је била оштра. Победили смо у другом кругу са 26 према 22 гласа", изјавила је министар за омладину и спорт Снежана Самарџић-Марковић.

У други круг ушли су Француска и Србија, док је Немачка испала на самом почетку.

Србија је имала одличну презентацију, која је наишла на широко прихватање присутних.

Веома сам задовољна што је наша земља успела да победи озбиљне ривале. Поносна сам што смо заједнички, Рукометна федерација и држава, успели да добијемо ЕП", додала је она.

Желим да буде што више младих људи у спорту. Рукомет је спорт где нема насиља, спорт за дечаке и девојчице, богате и сиромашне, управо прави спорт који може да укључи што више деце у себе", нагласила је министарка изражавајући уверење да ће организовање ЕП допринети афирмацији рукомета у Србији, али и слике Србије у Европи.

Иначе, Србија је, као и остали кандидати приредила пријем, на којем је министарка још једном активно лобирала.

Такође, на састанку ЕХФ је одлучено да домаћин ЕП за рукометашице 2012. буде Холандија, а што се тиче земаља региона, Црна Гора је добила организацију кадетског првенства за рукометаше.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво