Бутулија: Звезди је потребна помоћ за Лигу шампиона

Тренер рукометног клуба Црвена звезда Игор Бутулија изјавио је да Звезда не може сама да "изнесе" такмичење у Лиги шампиона и да јој је потребна помоћ спонзора, града и државе.

Ако желимо да се као земља отварамо ка Европи, онда и наши клубови треба да достојно представљају државу у европским такмичењима. Молио бих све људе који имају могућности да нам помогну. Верујем и да ће нова градску власт и Министарство омладине и спорта имати разумевања и да ће нам и они помоћи", рекао је Бутулија на конференцији за новинаре поводом пласмана Звезде у Лигу шампиона.

Према његовим речима, Црвена звезда је успела да прође квалификације за Лигу шампиона, јер су "момци два месеца напорно радили и препознали начин на који треба да размишљају како би се супротставили противницима у Европи".

"Ми морамо да правимо нешто што ће трајати неколико година, да стварамо и афирмишемо играче. Не треба никога да лажемо. Не очекујем врхунски резултат, али ми имамо три, четири светска 'бисера' и штета би било да их не 'испратимо' и да од њих не направимо светске играче", рекао је Бутулија.

Он је додао да би успех Црвене звезде много помогао у развоју рукомета, јер је сигурно да има пуно талентоване деце..

"Ја сам тренер, требало би да се бавим само својим послом, али морам још једном да замолим за помоћ. Наши људи знају да препознају оно што вреди и после много времена поново је велико интересовање за рукомет", рекао је Бутулија.

Тренер Црвене звезде је истакао да нико нема права да обећава победе, међутим, сигурно је да екипа неће лако давати велику предност противницима.

Директор Црвене звезде Илија Јовић нагласио је да нема еуфорије после пласмана у Лигу шампиона.

"Направили смо један корак даље. Морамо да достојно репрезентујемо клуб, град и државу у такмичењу у које смо ушли. Сигуран сам да ће сви дати све од себе и надам се да ћемо отићи што даље", рекао је Јовић.

Црвена звезда ће играти прву утакмицу против Копенхагена 5. октобра у београдском "Пиониру".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво