Игор Бутулија: Звезда ће бити у Европи без комплекса

Тренер рукометног клуба Црвена звезда Игор Бутулија изјавио је да црвено-бели претходних година нису успешно играли на међународној сцени, јер њихов стил "није пролазио у Европи", али и да се нада да ће се ситуација у наредним годинама променити.

"Звезда је од 2004. године три пута била државни првак, али није играла на одговарајући начин. Наша лига није јака као раније и са таквим рукометом не може да се прође у Европи. Дешавало се да изгуби са 10 голова разлике од екипа које немају потенцијал", објаснио је у интервјуу Бети Бутулија. Према његовим речима, његов више пута најављиван повратак догодио се "када је рукометни клуб Црвена звезда коначно схватио да треба да буде део Европе".

"Као што ми желимо и тежимо томе, тако и наш спорт мора да се отвара и да се доказује у европским спортским такмичењима. Хтео сам реалност - да се Звезда отвори ка Европи, да постоји на европској мапи без комплекса. Ако треба и да губимо са 10 голова од врхунских екипа, али да смањујемо разлику и једног дана да побеђујемо", рекао је Бутулија.

Он је додао да рукомет није ни фудбал, ни кошарка, већ друга прича, "популаран спорт где и са мањим средствима може у Европи да се направи једна лепа прича". "Нажалост, од када сам дошао догодило се доста ствари које су пореметиле планове. Знао сам познавајући филозофију игре у Европи да недостаје један искуснији играч, који ће у датом тренутку подићи младе момке. Цела прича се водила око Ненада Перуничића. Међутим, тај мост није срушен, али та тема је тренутно замрзнута и ми идемо даље", рекао је Бутулија.

Тренер Црвене звезде истакао је да не жели да кука, јер је знао да ће бити проблема.

"Дошао сам јер желим да помогнем, пре свега у стручном раду где од почетних ствари треба васпитавати и учити на онај начин како се игра у Европи", рекао је Бутулија.

Црвена звезда сутра у Италији игра реванш утакмицу квалификација за Лигу шампиона са Италгестом из Касарана. У првом мечу победила је са 26:21.

Према Бутулијиним речима, уколико се Црвена звезда пласира у Лигу шампиона постоји могућност да се екипа појача, али да не жели да доводи много играча.

"Ми имамо базу, пуно младих играча и ја тежим ка томе да их нешто научим. Не желим преко ноћи да освајам титуле и себи градим имиџ. Желим да један Драшко Ненадић који је вансеријски таленат, и Немања Зеленовић постану европски играчи. То ће бити моја титула. Има много играча који имају квалитет и у овом тренутку им треба само мало искуства 'већих' утакмица", рекао је Бутулија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво